Gimnaziu

Gimnaziul le oferă elevilor Avenor posibilitatea să-și aleagă linia de studiu. Începând cu clasa a 6-a este conturat un program de orientare școlară personalizat. Elevii au posibilitatea de a opta pentru studierea matematicii, a limbii engleze și a științelor în sistemul britanic şi susţinerea evaluărilor specifice sau pentru studierea matematicii şi a limbii române în sistemul național şi susţinerea examenului de Evaluare Naţională.

Gimnaziu
în cifre

184

ELEVI

50

PROFESORI

25

DE CLUBURI

2

LINII DE STUDIU

Curriculum

La clasele ciclului gimnazial sunt urmărite cerințele din Curriculumul Național Românesc – standardele, obiectivele de referinţă și competenţele, precum și conținuturile învățării și formele de evaluare. În egală măsură, profesorii sunt pregătiţi să folosească metode şi principii didactice specifice învățământului internațional, prin care să adapteze resursele, conținuturile și metodele de predare/evaluare la nevoile individuale de învățare ale elevilor în conformitate cu programul de studiu și resursele educaționale Cambridge.

Abordarea învățării din perspectiva Cambridge ajută elevii să comunice eficient și cu convingere, dezvoltându-și abilități de gândire critică și creativă, precum și capacitatea de a aplica informații din diverse surse/medii de comunicare în situații concrete, autentice.

 

Experiențe de învățare

PBL

PBL este acronimul pentru Project-Based Learning, un program de predare și învățare care implica muncă în echipă și conexiuni între disciplinele studiate. La Gimnaziu, elevii au 1-2 ore de PBL pe săptămână în română și/sau în engleză în care lucrează la proiecte de grup legate d…

Vezi mai mult >

Excursii

Pe parcursul gimnaziului, elevii fac excursii în țară și încep să exploreze și călătoriile în afara țării. E un prilej bun pentru a cunoaște alte culturi, pentru a învăța obiceiuri noi și a deveni tot mai flexibili și mai toleranți față de diferențele dintre oameni și culturi…

Vezi mai mult >

Form time

În fiecare zi, fiecare diriginte dedică 20 de minute pentru a-i învăța pe elevi cum să învețe în baza unui plan de acțiune stabilit în întâlnirile fiecărui departament. Acest plan se bazează pe nevoile copiilor și urmărește formarea și dezvoltarea de competențe de studiu și a un…

Vezi mai mult >

Cluburi

Cluburile Avenor College sunt concepute pentru a susține și stimula interesele și aspirațiile individuale ale fiecărui elev și de a satisface nevoile de dezvoltare personală ale elevilor.

Pentru clasele de la a 5-a la a 8-a, cluburile sunt prevăzute pentru studiul intensiv și minuțios ce îi va ajuta pe elevi să-și dezvolte talentele, competențele și pasiunile la nivel înalt astfel încât să reprezinte un ajutor pentru elevi în alegerea profesiei și în dezvoltarea personală, asigurând baza unei culturi solide, complete și specializate.

Cluburi de arte

Participanții pot investiga diferite moduri și medii pentru a-și explora creativitatea și potențialul artistic. Arta oferă deschiderea către o dezvoltare personală și academică armonioasă, …
Vezi mai mult >

Cluburi de sport și mişcare

Elevii au ocazia să-și îmbunătățească abilitățile motorii fine și grosiere, să se mențină sănătoși făcând mișcare sau să își consume energia după o zi de învățare. Toți copi…
Vezi mai mult >

Cluburi de cunoaştere

Pentru a oferi copilului o înțelegere mai bună asupra lumii în care trăiește, pentru a cultiva îngrijirea, empatia și protecția pentru natură, vă recomandăm cluburile de cunoaștere. Totod…
Vezi mai mult >

Dezvoltare personală

Ne dorim ca elevii noștri să fie copii fericiți și să devină viitori adulți echilibrați, capabili să dezvolte relații frumoase cu cei din jur, să empatizeze și să fie receptivi la mediul în care trăiesc. Pe lângă activitățile curriculare, aceşti copii au nevoie să inventeze, să înfrunte riscuri, să facă greșeli, să se joace împreună şi să se bucure de viaţă. Au nevoie de dezvoltare personală.

Viziunea Avenor College este inspirată de teoria „inteligenţelor multiple” a lui Howard Gardner, conform căreia școala trebuie să dezvolte și să motiveze valenţele individuale ale elevilor prin programe academice, sportive și artistice susţinute de factorii personali, emoţionali, sociali.

 

Ora de dezvoltare personală

Săptămânal, elevii de la Avenor College au o oră de dezvoltare personală în cadrul căreia, prin discuții și proiecte tematice, învață să se înțeleagă și să-i înțeleagă mai bine pe cei din jur.

Assembly

Aceste întâlniri la care participă copii din clase diferite, grupați pe nivel de vârstă, punctează aspectele cheie ale ale vieții școlare prin activități de învățare experiențiale. Întâlnirile se fac pe diverse teme și sunt un prilej excelent ca elevii să învețe unii de la alți…

Vezi mai mult >

Sistemul de evaluare Avenor College

Acest sistem este unul care încurajează dezvoltarea personală. Indiferent de activităţile la care participă (curriculare sau co-curriculare), copiii sunt întotdeauna evaluaţi ţinând cont atât de „Attainment” (rezultate), cât și de efortul și progresul la fiecare materie.

Sistemul de „căsuțe”

Copiii din toată școala sunt împărţiţi în patru căsuțe şi acumulează puncte la activitățile și proiectele făcute în comun, la evenimentele școlii sau la acțiunile de voluntariat. Apartenența la căsuțe îi ajută să dezvolte relații cu elevii mai mari sau mai mici și să își…

Vezi mai mult >

Consiliul elevilor

Este modul în care elevii îşi pot exprima punctul de vedere (prin reprezentanți aleși prin vot din fiecare clasă) referitor la felul în care cred ei că ar trebui să se desfăşoare activităţile din şcoală, dar și o oportunitate de a-şi dezvolta abilităţile de lideri.

Rezultate

Prezența în topul școlilor bucureștene, în fiecare an, prin rezultatele excelente ale elevilor Avenor la examenele de Evaluare Națională, a demonstrat că prin perseverență, responsabilitate și coordonare foarte bună elevi-profesori, poți să-ți atingi obiectivele propuse. Elevii care au optat pentru examenele Cambridge Checkpoint au obținut performanța de a avea la nivel de generație o medie a rezultatelor cu mult peste media la nivel mondial. Prin motivație, strategii de învățare adecvate și o bună organizare, elevii Avenor și-au pus în valoare cu succes competențele și abilitățile, și acest lucru s-a reflectat în rezultatele obținute.

Georgiana Socoliu

Deputy Head of Secondary

Anul școlar 2021-2022

Cambridge Checkpoint:

Anul acesta media generală a generației de elevi absolvenți de gimnaziu a fost 5,6 din maximul 6, peste media internațională, care a fost puțin peste 4.

Cambridge First Certificate Exam (FCE):

90% dintre elevii Avenor care au susținut examenul FCE au obținut calificative maxime de A sau B.

Cambridge Advanced Certificate in English (CAE):

100% dintre elevii Avenor care au susținut examenul CAE au obținut calificativul maxim A.

Anul școlar 2020-2021

Cambridge Checkpoint:

Anul acesta media generală a generației de elevi absolvenți de gimnaziu a fost 5,4 din maximul de 6, peste media internațională, care a fost puțin peste 4.

Cambridge First Certificate Exam (FCE):

Elevii Avenor au obținut rezultate peste media mondială. 45% au obținut nota A, iar 36% nota B.

Anul școlar 2019-2020

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

9.33

Matematică E.N.

9.10

Media E.N.

9.22

Media admitere liceu

9.33

Top școli bucureștene

Locul 12

Cambridge Checkpoint:

Anul acesta, Avenor College a organizat intern examenul Checkpoint la Matematică, iar media clasei a fost excelentă – 5.9 puncte din 6.0 posibile.

Anul școlar 2018-2019

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

9.73

Matematică E.N.

9.70

Media E.N.

9.71

Media admitere liceu

9.72

Top școli bucureștene

Locul 1

Cambridge Checkpoint:

56% dintre elevii noștri de clasa a 8-a au obținut punctaje maxime (6.0) și la proba de Matematică, și la cea de Limba engleză,

85% dintre rezulatele elevilor Avenor College se încadrează în categoria Excellent (punctaje peste 5.0).

Anul școlar 2017-2018

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

9.05

Matematică E.N.

8.22

Media E.N.

8.63

Media admitere liceu

8.84

Top școli bucureștene

Locul 13

Cambridge Checkpoint:

66% dintre elevii noștri de clasa a 8-a au obținut punctaje maxime (6.0) și la proba de Matematică, și la cea de Limba engleză,

88% dintre rezulatele elevilor Avenor College se încadrează în categoria Excellent (punctaje peste 5.0).

Anul școlar 2016-2017

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

10

Matematică E.N.

9.85

Media E.N.

9.92

Media admitere liceu

9.93

Top școli bucureștene

Locul 1

Cambridge Checkpoint:

10 din cei 15 elevi care au susținut examenul Cambridge în acest an au obținut punctajul maxim (6.0) la ambele examene, Maths și English media pe clasă la examenul Checkpoint: 5.8 (Maths), 5.9 (English).

Anul școlar 2015-2016

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

9.05

Matematică E.N.

8.91

Media E.N.

8.98

Media admitere liceu

9.17

Top școli bucureștene

Locul 8

Cambridge Checkpoint:

Absolvenții noștri de clasa a 8-a au susținut pentru prima dată examenele Cambridge Checkpoint cu rezultate foarte bune.

nota maximă este 6.0 în sistemul internațional, iar media pe clasă a elevilor Avenor College a fost obținut 6.0 la Math și 5.9 la English.

Anul școlar 2014-2015

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

8.63

Matematică E.N.

9.72

Media E.N.

9.17

Media admitere liceu

9.29

Top școli bucureștene

Locul 6

Anul școlar 2013-2014

Evaluarea Națională

Lb. Română E.N.

8.33

Matematică E.N.

8.88

Media E.N.

8.60

Media admitere liceu

8.85

Top școli bucureștene

Locul 8

Ce spun elevii noștri?

Rulează videoul

Cât de Avenorian ești?

Interesat de Avenor?

Evenimente

Evenimentele Avenor le îmbogățesc experiența elevilor noștri, le creează oportunități de socializare, le oferă ocazia să-și arate talentele sau să-și dovedească progresul de la an la an.

gimnaziu

Ceremoniile de final de an

Elevii Avenor sărbătoresc, alături de părinți și profesori, finalul anului școlar într-o ceremonie în care se bucură împreună de tot ceea ce au acumulat pe parcursul anului din experiențe…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Ultimul Clopoțel clasa a 8-a

Pe ritmul melodiei Gaudeamus Igitur, elevii claselor a 8-a trec pe sub podul de flori, lăsând în urmă anii de gimnaziu în care s-au maturizat și s-au pregătit pentru viitorul însorit care-i a…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Summer Shows

Elevii noștri de la grădiniță și școală pun în scenă la fiecare final de an școlar spectacole de muzică, dans și teatru – Summer Shows. Părinții sunt invitați să se bucure de rezulta…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Ziua Copilului

Ziua în care ne amintim de frumusețea copilăriei prin diverse activități organizate în campusul Avenor.

gimnaziu

Cultural Celebration Day

Cel mai mare eveniment al comunității Avenor, Cultural Celebration Day reprezintă în fiecare an ocazia potrivită pentru a sărbători împreună – copii, părinți, profesori – diversitatea cul…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Recitalul de balet

Un spectacol plin de culoare, emoție și grație, Recitalul de balet Avenor College îi aduce pe scenă pe micii balerini de la grădinița și școala noastră, pe care-i putem admira în numere sol…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Recitalul de pian, canto și chitară

În fiecare an, ne bucurăm să vedem rezultatele muncii elevilor de la cluburile de muzică Avenor College care participă la Recitalul de pian, chitară și canto.

gimnaziu

Friends of the piano

Concursul național de pian „Friends of the Piano”, organizat anual de Avenor College, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani care studiază pianul ca activitate extra-cur…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Avenor Sports Olympics

Un eveniment dedicat tuturor elevilor Avenor, Olimpiada sportului este o competiție sportivă organizată pe echipe ce corespund celor patru căsuțe colorate de la Avenor College – roșu, galben, …
Vezi mai mult >

gimnaziu

Interschool Chess Challenge

Avenor College găzduiește anual Interschool Chess Challenge, o competiție de șah organizată de Școala de șah “Jocul celor 3 cai” la care participă elevi din mai multe școli din București…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Interschool Swimming Challenge

Concursul de înot organizat anual de Avenor College aduce împreună competitori cu vârste între 6 și 18 ani de la mai multe școli din București. Este un eveniment în care participanții dau do…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Work in Progress

Sute de lucrări de artă realizate de copii cu vârste între 6 și 18 ani în cadrul proiectului artistic „Work in progress” sunt expuse anual, timp de o săptămână, în galeria de artă de l…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Ziua Internațională a Femeii

Sărbătoarea zilei de 8 martie s-a transformat, la Avenor College, într-o celebrare a comunității noastre, cu flori, urări, zâmbete, cadouri și multă recunoștință.

gimnaziu

Science Fair

Organizarea unui Science Fair anual la Avenor College le dă ocazia elevilor din clasele primare și gimnaziale să fie implicați în proiecte de cercetare și să lucreze în echipă. Copiii creeaz…
Vezi mai mult >

gimnaziu

Open Days

Părinții elevilor noștri au ocazia să ne vadă școala în „acțiune” în timpul programului „Open Days” pentru clasele 2-12. Membrii comunității noastre pot asista și chiar participa a…
Vezi mai mult >

Explorează clasele

Echipa gimnaziului

Alexandru-Mihai Anușca

Profesor de Limba Engleză
Diriginte clasa 5 Alfa

Alin – Constantin Cîrtog

Profesor de Limba Română
Diriginte clasa 6 Omega

Anda Costache

Psiholog/ Consilier școlar
Diriginte clasa 8 Delta

Andreea Mihai

Profesor de Matematică

Andreea Vișănescu

Tehnician de laborator

Andrei Dăscălescu

Profesor de Science
Diriginte clasa 5 Omega

Andrei Hristia

Profesor de Limba Engleză
Diriginte clasa 7 Delta
Cambridge Exams Sub-centre Coordinator

Andrei Mitrea

Profesor de Educație Fizică și Sport

Cristina Bumboiu

Profesor de Limba Engleză
English Curriculum Leader

Cristina Calacan

Profesor de matematică
Diriginte clasa 7 Omega

David McColgan

Profesor de Matematică

Felix Dumitrache

Profesor de Istorie
Diriginte clasa 9 Alfa

Ioana Dumitrescu

Profesor de Drama

Ioana Slav

Profesor de limba română
Diriginte clasa 6 Delta

Ionel Vodă

Profesor de Educație Fizică și Sport
PE Curriculum Leader

Israel Rodriquez

Profesor de Limba Spaniolă

Jennifer Taylor

Head of Science

Joshua Norris

Profesor de Limba Engleză

Joy Săftoiu

Profesor de Science

Julie Neish

Profesor de Drama

Laura Băjenaru

Profesor de Science