Victor Bratu

Profesor de Geografie și ICT

M-am născut în București într-o familie de profesori, așa că drumul meu în viață mi-a fost clar încă de la început. Mereu mi-am dorit să fiu pedagog, însă nu m-am putut hotărî asupra materiei decât după ce am intrat în Grupul Folcloric din cadrul Palatului Copiilor. Împreună cu acest grup am călătorit prin lume la festivaluri, luând astfel contactul cu diferite culturi, peisaje, bioclimate și evenimente sociale. Atunci mi-am dat seama că îmi doresc să fiu profesor de Geografie.

Atât lucrarea de licența cât și dizertația de Master le-am făcut în cadrul Universității din București, Facultatea de Geografie. Climatologia și bioclimatologia mi-au stârnit interesul și astfel am realizat studii despre „Principalele schimbări bioclimatice după deschiderea Atomocentralei de la Cernavodă” și „Redefinirea insulei de căldură din București”.

Mi-am început cariera de profesor imediat după ce mi-am dat licența, în urmă cu 10 ani, și am predat elevilor de la clasa a 5-a până la clasa a 12-a. Lucrând în medii diferite, cu elevi cu interese și preferințe atât de variate, mi-am dorit să îmi schimb și să îmi perfecționez stilul de predare, luând în considerarea nevoile fiecăruia. Pentru a le oferi elevilor o experiență educațională cât mai complexă, m-am axat și pe elemente extrașcolare, organizând târguri de știință și excursii de care sunt mândru până în ziua de astăzi.

Consider că responsabilitățile unui profesor merg dincolo de ora de predare și lucrul la catedră. De aceea m-am implicat în producția unei emisiuni TV care aborda și teme de geografie și am încercat astfel să cresc interesul spectatorilor pentru această materie. Lucrând la acest proiect am reușit să întâlnesc numeroși demnitari străini și să discut cu ei despre probleme sociale și ale mediului înconjurător cu care ne confruntăm la nivel global. De asemenea, am făcut parte din comisia de organizare a examenului de Bacalaureat de mai multe ori în diferite roluri, experiență care m-a învățat să lucrez sub presiune și să-mi dezvolt noi abilități pe care le-am putut folosi mai târziu.

M-am alăturat anul acesta echipei Avenor College pentru a preda Geografie și ICT elevilor de gimnaziu. Îmi planific lecțiile pe baza nevoilor elevilor, pentru a-i ajuta să descopere aceste materii și să se bucure de experiență, și îmi doresc să creez în clasă o atmosferă captivantă și interactivă. Sper că acest an școlar va aduce noi oportunități pentru noi toți și abia aștept să ne cunoaștem.