Co-creăm cel mai bun viitor

La Avenor College, toți învățăm, toți suntem și elevi, și profesori. Formăm liderii viitorului, provocându-i pe elevi să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să-și contureze propriul viitor. Lucrând împreună, co-creăm cel mai bun viitor pentru fiecare elev, pentru fiecare membru al comunității și pentru noi toți împreună, în cadrul școlii și dincolo de ea. 

Aventura

Învățarea este o călătorie care trebuie să emoționeze, să inspire și să provoace uimire și mirare. Trebuie să aibă și o componentă de efort și îndrăzneală, de asumare a riscurilor și încercare de lucruri noi. Înseamnă să mergi pe căi mai puțin umblate și să creeze noi drumuri, pe care alții ar putea alege să le urmeze.

Vocația

Învățarea este o călătorie pentru angajarea într-o carieră sau ocupație care vă pasionează. Este despre a avea un scop, o chemare, despre a da ceva înapoi și despre dorința de a face ceva care are un beneficiu imens pentru comunitatea locală și pentru întreaga lume.

Excelență

Învățarea este o călătorie care permite tuturor să exceleze. Este vorba despre celebrarea diversității talentelor, atributelor și calităților, asigurându-ne că toți devin cea mai bună versiune posibilă a lor.

Natura

Învățarea este o călătorie în ton cu natura. Ea stă la baza existenței noastre și ne ajută să ne asigurăm că lumea noastră rămâne sustenabilă și pentru generațiile viitoare.

Oportunitate

Învățarea este o călătorie cu posibilități infinite. Oferă o anume libertate de alegere, permițând dezvoltarea și progresul tuturor.

Relații

Învățarea este o activitate socială. Fără a ignora nevoia de unicitate, suntem totuși o specie care are nevoie să dezvolte relații autentice de încredere. Avem nevoie de atașament, de sentimentul de apartenență, să simțim că suntem apreciați și contribuim la crearea unei comunități puternice.

Cine suntem

Avenor College este o instituție educațională non-profit, o școală internațională bilingvă ancorată în cultura românească. Co-creăm pentru fiecare dintre elevii noștri între 2 și 18 ani experiențe de învățare stimulante care le formează competențele pentru viitor. Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovator în România.

Drumul nostru de până acum

În 2007, școala a pornit cu cinci elevi de clasa întâi. Doisprezece ani mai târziu, Avenor College are 580 de elevi între 2 și 18 ani și o echipă cu peste 140 de membri. Școala are două sedii în zona de Nord a Bucureștiului: o elegantă vilă istorică în care funcționează grădinița și un campus special proiectat și construit la liziera pădurii Băneasa pentru a găzdui școala și liceul.

Suntem acreditați de Ministerul Educației din România și autorizați de Cambridge International Examinations să susținem examinări recunoscute la nivel internațional: Checkpoint, IGCSE și A level. De asemenea, suntem membri ai Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită. Școala a fost înființată de Fundația Avenor, o organizație non-profit fondată de Diana Segărceanu, Florin Segărceanu și Andreia Mitrea.

Povestea numelui Avenor

Numele Avenor vine de la viitor (fr. Avenir) și de la drum (engl și fr. Avenue). Avenor înseamnă cel care merge hotărât pe drumul lui, chiar daca asta înseamnă și osteneală, și depășirea tenace a multor bariere. Dar și cel care face viitor. La Avenor College asta se întâmplă – creăm viitor. Afirmația nu este o figură de stil, ci spune direct și factual ce facem, împreună, în comunitatea noastră, și fiecare dintre noi în parte.