Nadina Negru

Profesor de Chimie
Coordonator Laborator Science

Cred că meseria de profesor m-a ales, iar eu am îmbrățișat-o fără să stau pe gânduri. Am aflat că voi preda cu doar o zi înainte de a intra în sala de clasă, invitație pe care am acceptat-o imediat. Era o dorință veche și rămâne în continuare cea mai bună decizie pe care am luat-o. Mă bucură spontaneitatea cu care mi-am început cariera pentru că am fost nevoită să mă adaptez rapid, formându-mi încă de la început o viziune foarte clară asupra rolului pe care îl am. Cred că, pe lângă partea de predare care trebuie adaptată generației actuale, un profesor trebuie să fie și model pentru elevii săi prin respectarea unor principii de etică profesională și transmiterea valorilor morale. 

Am urmat cursurile Facultății de Inginerie în Limbi Străine a Universității Politehnica din București din 2015 până în 2019 când am absolvit cu titlul de inginer chimist. 

În anul 2017 am câstigat o bursă Erasmus+ care mi-a oferit șansa de a studia un semestru la University of Groningen în Olanda. Aceasta a fost o experiență de învățare importantă care mi-a dat ocazia să descopăr metode de predare noi. 

Pe durata facultății am combinat pasiunea pe care am avut-o mereu pentru chimie cu predarea și m-am înscris voluntar în programul Tineri Chimiști al Societății de Chimie din România. Activitățile pe care le organizam constau în laboratoare interactive, concursuri naționale de experimente sau experimente stradale la festivaluri științifice pentru elevi de toate vârstele. 

Am predat din anul 2019 până în februarie 2023, când am luat o pauză pentru a explora și domeniul producției, ca inginer chimist, pentru a mă pune și mai bine la punct cu aspectele legate de partea tehnică a unui laborator profesionist. În tot acest timp, am urmat cursuri de formare, am ținut ateliere online de experimente și am scris scenarii pentru lecții digitale pentru a căpăta experiență. Îmi doresc ca prin implicarea mea în activități tot mai diverse să îmi depășesc limitele și să devin, pe zi ce trece, un profesor din ce în ce mai bun.

Cu dorința de a contribui la formarea caracterelor viitorilor adulți abia aștept începerea noului an școlar la Avenor.