Sebastian Ion

Profesor de Educație Fizică
Diriginte clasa a 7-a omega

Pasiunea pentru sport și mișcare am avut-o încă din copilărie, practicând tenisul de masă ca sport de performanță. Am urmat cursurile de licență și master în cadrul „Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București” în perioada 2011-2016, finalizând masterul „Educație Fizică și Activități Motrice de Timp Liber” cu nota maximă, iar în anul imediat următor am obținut definitivatul.

Consider că educația fizică nu poate fi limitată doar la îmbunătățirea abilităților fizice, întrucât acoperă o arie mai largă de abilități, unele de natură emoțională și socială, precum și procese cognitive, motivație și concepte morale.

Astfel, principalul obiectiv profesional în activitatea pe care o desfășor la catedră este acela de a reuși o dezvoltarea fizică, personală și socială a elevilor.

În 2017, am acceptat provocarea de a lucra la Avenor și am avut plăcerea să descopăr pasiunea elevilor pentru practicarea educației fizice și implicarea acestora în competiții indiferent de sportul practicat obținând rezultate remarcabile împreună. Am fost, de asemenea, implicat activ în toate activitățile extrașcolare de la cantonamente de pregătire cu echipele reprezentative până la excursii internaționale. În anul școlar următor, odată cu acreditarea BSO – COBIS sunt încrezător că vom avea prima participare la o competiție internațională.

Încă de la începerea activității mele la Avenor, am apreciat faptul că îmi oferă oportunitatea de a mă dezvolta continuu astfel că am urmat cursuri de specializare bazate pe „Comunicarea în mediul școlar”, „Cambridge International Certificate in Teaching Bilingual Learners”, dar și un curs de prim ajutor acreditat și recunoscut la nivel internațional, fiind membru în comisia Health & Safety, siguranța copiilor aflându-se întotdeauna pe primul plan.

Mă bucur să fac parte din echipa Avenor și sper să reușim împreună să obținem cele mai bune rezultate.