Sebastian Ion

Profesor de Educație Fizică și Sport
Diriginte clasa 5 Delta

Mă numesc Sebastian Ion și din copilărie am fost pasionat de sport și mișcare. Am fost jucător de tenis de masă de performanță și consider că orele de educație fizică și sport nu trebuie să se limiteze la îmbunătățirea abilităților fizice deoarece ele  acoperă mai mult decât atât, dezvoltând de la abilitățile emoționale la cele sociale.

Am urmat cursurile de licență și master la „Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București” în perioada 2011-2016, obținând diploma de master „Educație fizică și activități motrice de timp liber” cu notă maximă,  iar în anul următor am obținut definitivatul în învățământ.

În 2014, imediat după finalizarea cursurilor de licență, am început să lucrez ca profesor într-o școală de stat. 

În 2017, am acceptat provocarea de a lucra la Avenor și am avut plăcerea de a descoperi pasiunea și implicarea elevilor în competiții indiferent de sport și de a obține împreună rezultate remarcabile. De asemenea, sunt implicat activ în toate activitățile extracurriculare, tabere și excursii școlare, participări cu echipele noastre reprezentative în competiții și chiar călătorii internaționale. Unul dintre proiectele foarte dragi mie este The Duke of Edinburgh’s International Award, unul dintre cele mai bune programe de dezvoltare personală de la nivel mondial adresat tinerilor cu vârsta între 14 și 24 de ani.

Împlicarea mea ca mentor al elevilor Avenor înscriși în program reprezintă o oportunitate  pe care încerc să o valorific cât mai bine astfel încât să îi ajut să-și dezvolte în permanență noi abilități și competențe utile.

De când mi-am început cariera la Avenor, am apreciat faptul că această școală oferă atât cadrelor didactice cât și elevilor oportunități de dezvoltare continuă, așa că am urmat cursuri de specialitate organizate de Universitatea Harvard, dar am obținut și gradul didactic II în sistemul românesc.

Încep o nouă călătorie extraordinară anul acesta alături de elevii pe care o să îi îndrum ca diriginte. Pentru ei organizez cu mare plăcere activități de sprijin educațional, consiliere, dezvoltare personală și îndrumare profesională. Consider ca în mediul educațional un lucru extrem de important în dezvoltarea copilului îl reprezintă respectarea triunghiului: părinte-elev-profesor. Îmi doresc să construiesc relații de încredere cu elevii mei și părinții lor.

 Sunt fericit să fac parte din echipa Avenor și sunt convins că împreună putem obține cele mai bune rezultate.