Manuela Nae

Director Compliance
Profesor de Fizică

Este foarte adevărat că ai nevoie de multă creativitate pentru a-ți imagina care vor fi denumirile ocupațiilor în 2050. Cu siguranță însă, poate cu altă denumire, cea de profesor se va regăsi printre ele.

Indiferent care a fost organizarea socială a omenirii de-a lungul timpului, întotdeauna au existat oameni care i-au ajutat pe semenii lor mai tineri să descopere tainele naturii sau ale universului. Vor exista în continuare și vor aduce pe chipurile copiilor bucuria descoperirii, cel mai frumos dar pentru profesori.

Pentru toate acestea, am ales să devin unul dintre acești oameni, să trăiesc în fiecare clipă unicitatea momentului, împreună cu copiii. Și, cum totul se întâmplă cu un scop, am absolvit cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti pentru că profesorii pe care i-am avut au reușit să sădească în mine setea de cunoaștere a universului. Pe măsură ce înțelegi splendoarea, echilibrul și unicitatea lumii înconjurătoare, e greu să te desparți de o astfel de călătorie. Și, pe măsură ce te afunzi în tainele ei nebănuite, încerci să-i ajuți pe cât mai mulți să se bucure împreună cu tine de frumuseța lumii în care trăim.

Aveam convingerea că trebuie făcut mai mult decât ceea ce făceam la clasă, știam că dacă vrei să schimbi ceva trebuie să începi cu propria persoană. Continuând să studiez şi să mă perfecţionez în domeniul educaţiei, am absolvit un master în „Management Educaţional şi Comunicare Instituţională” la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA (2007) după care am urmat cursurile de evaluator în domeniul calităţii educaţiei (2008), formator şi mentor, devenind ulterior membru al Corpului Național de Experți în Management Educațional (2012). Pentru a completa experiența educațională, am făcut voluntariat și sunt membru fondator în două organizații nonguvernamentale, în cadrul cărora am coordonat două proiecte cu finanțare nerambursabilă, ai căror beneficiari direcți au fost copiii.

Simțeam însă că mai trebuie ceva, aveam nevoie de cât mai mulți oameni care să-mi împărtășească ideile despre educație, cu care să vorbesc aceeași limbă, din punct de vedere pedagogic, și cu care să pornesc într-un pionerat al domeniului educațional românesc. Cum nimic nu este întâmplător, am descoperit o comunitate care-i implică pe copii în propria dezvoltare, care-i învață pe părinți cât de important este pentru copil timpul petrecut împreună și, nu în ultimul rând, care-i învață să dăruiască: comunitatea Avenor.

Mergem împreună pe acest drum, iar rolurile mele de profesor de fizică, respectiv de director compliance, sunt într-o permanentă dinamică. În fiecare zi învăț de la elevii mei, de la colegii mei și pot să afirm cu mândrie că viitorul pe care l-au imaginat „Creatorii de viitor” se apropie cu pași mari de prezent.