Andrei Hristia

Profesor de Limba Engleză
Diriginte clasa 8 Delta
Cambridge Exams Sub-centre Coordinator

Am ales să fiu profesor pentru că este o profesie care mă defineşte mai mult decât oricare alta. Sunt un adept al învăţării pe tot parcursul vieţii, sunt deschis la nou, îmi place să lucrez cu copiii şi să interacţionez cu persoanele din jurul meu.

Am absolvit Universtatea “Al. I. Cuza” din Iaşi, Facultatea de Litere, secţiunea Engleză-Franceză. Experienţa mea de predare s-a format în toate nivelurile de studiu, exceptând cel universitar. Am avut oportunitatea de a preda engleză elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Înainte de a mă alătura echipei Avenor, am lucrat în învăţământul de stat precum şi în centre de pregătire unde am avut responsabilitatea de a pregăti candidaţii care doreau să obţină un certificat Cambridge.

Dincolo de studiile universitare, mereu am căutat să-mi îmbunătăţesc şi perfecţionez tehnicile de predare. Am participat la numeroase cursuri şi seminarii naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Camera de Comerţ şi Industrie Londra şi British Council. De asemenea, am participat la proiecte internaţionale în parteneriat cu mai multe ţări europene. Activităţile din cadrul acestor proiecte m-au ajutat să observ, să învăţ si să experimentez metode de predare inovatoare şi eficiente folosite de profesori experimentaţi și să le pun în practică cu succes în procesul de predare.

De asemenea, sunt absolventul cursului CELTA administrat de Cambridge Language Assessment. Subiectele abordate şi abilităţile dobândite în urma acestui curs sunt: Contexte de predare şi învăţare, Analiză lingvistică, Abilităţi lingvistice, Planificare şi resurse.

În 2011 a început experiența mea de predare în limba engleză la Avenor College, unde am avut şansa de a evolua constant şi de a-mi dezvolta cunoştinţele în acest domeniu. Sunt foarte mulţumit de lecţiile predate, pentru că folosesc o varietate de resurse şi metode care au contribuit la obținerea unor rezultate excepţionale la examenele Cambridge şi la un progres vizibil în abilităţile de limba engleză ale elevilor. De asemenea, am beneficiat şi de un parteneriatul pe termen lung între şcoala noastră şi British Council care a oferit cursuri şi seminarii , materiale de pregătire pentru examene precum şi instrumente şi informaţii necesare pentru a-mi continua dezvoltarea și a fi mereu la curent cu noile tendinţe şi inovații. Activitatea de predare înseamnă învăţare pe tot parcursul vieţii şi de aceea sunt mereu în contact cu ceea ce e nou în domeniu (atât la nivel national, cât şi internaţional). Am susţinut şi examenul TKT (Teaching Knowledge Test) pentru a obţine un certificat internaţional emis de Universitatea Cambridge.

În acest an, intenţionez să mă concentrez în continuare pe abilităţile unice ale fiecărui elev, combinând curriculum românesc cu cel britanic pentru a le face lecţiile plăcute şi utile în acelaşi timp. De asemenea, voi continua să lucrez că ofiţer de examene Cambridge, poziție care implică menţinerea unui contact permanent cu British Council şi facilitarea pregătirii elevilor pentru examenele Cambridge, precum şi organizarea detaliilor necesare pentru susţinerea examenelor.

De-abia aștept să încep un nou an ca diriginte. Acest rol îmi oferă şansa de a oferi elevilor sprijin atât în dezvoltarea profesională, cât şi în cea personală. Mă voi strădui să pun în valoare personalitatea fiecărui copil, să le dezvolt motivaţia si să le ofer un model pozitiv. Sunt absolut convins că Avenor College este cel mai potrivit mediu pentru elevii mei, în care să crească şi să se dezvolte atât academic, cât şi personal.