Anca Costea

Profesor învățământ primar clasa 2 omega

Experiența mea profesională a început cu 27 de ani în urmă cu Liceul pedagogic Gh. Asachi din Piatra Neamț. După absolvire, deoarece am dezvoltat o pasiune pentru limbile străine, în special engleza și franceza, mi-am continuat studiile la Universitatea din București și cursuri postuniversitare la Universitatea din Goteborg, Suedia, unde am învățat suedeza și am studiat “Perspectives of Multiculturalism in Education”.

De-a lungul acestui parcurs, am aprofundat cunoștințele teoretice prin cursuri de formare profesională prin care am învățat cum implementarea programelor internaționale poate completa predarea tradițională.

Experiența mea de lucru cu copiii cuprinde 19 ani în sisteme de învățământ internațional, bilingve și centrate pe programa britanică. Am predat atât copiilor de grădiniță, cât și celor din ciclul primar, ultimii doi ani fiind dedicați celor din clasele întâi și a doua la o școală bilingvă.

Educația în care cred este un proces în care profesorul este un facilitator, un mediator între copil și lumea din jur. Cu cât este mai puțin ghidată interacțiunea, cu atât este mai reușită experiența de învățare. Văd un parteneriat între copii și profesori, lucrând împreună pentru a dobândi o perspectivă aprofundată a lumii înconjurătoare, îmbunătățind în același timp inteligența nativă pe care o posedă.

Mă bucur să am  ocazia să pun în aplicare cunoștințele pe care le-am dobândit prin studiile mele și experiența internațională pentru a-i ghida pe copiii de clasa 2 omega în anul școlar 2021-2022. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a îmbina metodele tradiționale cu strategii moderne de predare și de a mă dezvolta alături de elevii mei.