Claudia Andrei

Coordonator Cluburi Primary și Secondary
Consilier Primary
DSL Whole School

Luna septembrie a fiecărui an mă găsește tot la școală, retrăind aceeași emoție a începutului de an școlar. Ultimii ani au reprezentat, parcă mai mult ca niciodată, reîntoarcerea la școală și asumarea unor noi perspective: cea de coordonator de cluburi.

Coordonarea departamentului de PSHE este una specială și foarte dragă mie, alături de o echipă minunată și cred cu tărie că, de-a lungul timpului, au existat momente în care ne-am îmbogăţit reciproc și am trecut împreună, cu delicateţe, prin experiențe unice.

Privind în urmă la ultimii ani în care proiectul dedicat părințiilor „Şcoala de acasă” s-a desfășurat neîntrerupt, am adunat zeci de interacțiuni care ne-au îmbogățit reciproc, am plecat cu un zâmbet generat de o soluție sau cu un semn de întrebare care ne-a făcut să privim existența altfel. Cred că ceea ce a asigurat continuitatea acestui proiect a fost schimbarea perspectivei subiectelor abordate. Am subliniat, în multe ocazii, că nu există şcoli care să ne înveţe să fim părinţi model, dar în toți acești ani am învăţat împreună să fim părinţi perfectibili.

Dezvoltarea personală reprezintă astăzi o condiţie a succesului în viaţă. Dezvoltarea personală înseamnă descoperirea și valorificarea resurselor personale. Dezvoltarea personală te ajută să devii conștient de tine, de cine ești, de ceea ce poți, de ceea ce îţi doreşti, de ceea ce îţi place şi de ceea ce nu îţi place. Educația non-formală contribuie la definirea noastră ca oameni și ne asigură succesul în procesul propriei deveniri.