Claudia Andrei

Coordonator PSHE și cluburi

Luna septembrie a fiecărui an mă găsește tot la școală, retrăind aceeași emoție a începutului de an școlar. Ultimii ani au reprezentat, parcă mai mult ca niciodată, reîntoarcerea la școală și asumarea unor noi perspective: cea de coordonator de cluburi.

Coordonarea departamentului de PSHE este una specială și foarte dragă mie, alături de o echipă minunată, dar dirigenția este ceva ce am descoperit odată cu prima generație de absolvenți Avenor și care acum continuă cu elevii minunați ai clasei a 8-a delta.

Cred cu tărie că, de-a lungul timpului, între mine și elevii mei au existat momente în care ne-am îmbogăţit reciproc și am trecut împreună, cu delicateţe, prin experiențe unice.

Privind în urmă la ultimii ani în care proiectul dedicat părințiilor „Şcoala de acasă” s-a desfășurat neîntrerupt, am adunat zeci de interacțiuni care ne-au îmbogățit reciproc, am plecat cu un zâmbet generat de o soluție sau cu un semn de întrebare care ne-a făcut să privim existența altfel. Cred că ceea ce a asigurat continuitatea acestui proiect a fost schimbarea perspectivei subiectelor abordate. Am subliniat, în multe ocazii, că nu există şcoli care să ne înveţe să fim părinţi model, dar în toți acești ani am învăţat împreună să fim părinţi perfectibili.

Dezvoltarea personală reprezintă astăzi o condiţie a succesului în viaţă. Dezvoltarea personală înseamnă descoperirea și valorificarea resurselor personale. Dezvoltarea personală te ajută să devii conștient de tine, de cine ești, de ceea ce poți, de ceea ce îţi doreşti, de ceea ce îţi place şi de ceea ce nu îţi place. Educația non-formală contribuie la definirea noastră ca oameni și ne asigură succesul în procesul propriei deveniri.