Andreea Popa

Profesor învățământ primar clasa a 2-a delta

Inspirată de învățătoarea mea din școala primară, mi-am dorit încă de mică să devin și eu învățătoare. Mai târziu, după începutul carierei mele, am realizat că inspirația, bucuria și satisfacțiile acestei profesii vin de la copii, de la a fi parte din universul lor.

Am absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative „David Ogilvy” și Facultatea de Psihologie și Științele Educației la Universitatea București. Apoi am terminat un master în Științele Educației – Educație Presecundară – Politici și strategii de dezvoltare la Universitatea București.

Am predat timp de 16 ani la International School of Bucharest atât în limba engleză, cât și în română, într-un mediu multicultural în care m-am dezvoltat, am învățat și m-am perfecționat alături de oameni valoroși și de copii.

Preocupată de dezvoltarea personală și profesională, am obținut definitivatul și gradul doi în învățământ ca învățătoare și pe parcursul carierei am participat la diverse cursuri și conferințe pedagogice: Activitati curriculare și extracurriculare, Managementul comportamentelor neadecvate – situații de criză la clasă, Strategii de comunicare, Dezvoltarea curriculumului diferențiat, Inteligențe Multiple, Child Protection in Education, Supporting EAL Students Across the Curriculum, și The Importance of Feedback.

Timpul petrecut în preajma copiilor m-a învățat să respect și să apreciez fiecare copil ca individ și ca parte a comunității și să ofer copiilor cât mai multe și diverse oportunități și experiențe de învățare pentru a-i stimula, motiva și pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor lor.