Andrei Dăscălescu

Profesor de Science
Diriginte clasa 6 Omega
Coordonator Educațional Summer School (Gimnaziu)

Iubesc copiii și biologia. Fiind pasionat de știință și experimente, am absolvit Facultatea de Biologie în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde am dobândit competențele profesionale de biolog. Mi-am dorit sa continui în domeniul neurobiologiei ca cercetător, urmând masterul de Neurobiologie la Universitatea din București.

De foarte mulți ani sunt animator socio-cultural în cadrul Asociației Grupurilor Locale de Tineret, unde desfășor activități, tabere, schimburi de experiența, cursuri de formare socio-educative cu și pentru copii și tineri, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Ador copiii și facilitarea trainingurilor unde creez mereu noi metode de învățare. Cred în educația non-formală și susțin inițiativele alternative de învățare prin joacă, terapie sau ateliere creative. Cariera de voluntariat mi-a adus oportunitatea de a lucra cu tineri din toată lumea, participând și organizând proiecte naționale și internaționale.

Acumulând experiență în lucrul cu copiii, mi-am dorit să activez în domeniul educațional, unde am simțit că îmi pot pune amprenta într-un mod liber și creativ.

În primul an de masterat am conștientizat că îmi doresc să mă implic mult mai mult în educație și mai puțin în cercetare, așa că am ales să fiu facilitator la prima școală agila din România, Rubik School. Această școală a fost locul în care am luat contact cu educația alternativă, dobândind competențe despre agile learning și învățare liberă. Colectivul de copii a fost minunat, iar noile perspective de învățare m-au încântat extraordinar de mult, motivându-mă să fiu din ce în ce mai bun.

În 2020 m-am alăturat echipei Avenor College cu mult entuziasm, emoții și încredere, fiind unul dintre cei mai tineri profesori. Mă bucur că am ocazia să fiu diriginte și sper să devin un bun prieten al elevilor mei, pe care să îi ajut să navigheze cât mai ușor prin gimnaziu.

Propunerea de a fi coordonatorul educațional al programului de Școală de Vară Avenor pentru gimnaziu a reprezentat pentru mine o provocare, dar și o oportunitate extraordinară de a îmbina experiența mea de profesor cu cea din afara  școlii. Având alături o echipă dedicată de profesori, sunt convins că programul pe care îl propunem pentru Școala de Vară are toate calitățile pentru ca elevii de gimnaziu să zică ”Prezent!”.