Corina Iacob

Profesor învățământ primar clasa pregătitoare delta

Am fost binecuvântată cu profesori minunați, iubitori, care m-au inspirat și sunt conștientă de efectul pe care prezența lor l-a avut asupra vieții mele. Pasiunea de a lucra cu copiii provine din dorința de a pune în valoare modelele pe care le-am avut în învățătorii mei și din aspirația de a fi, la rândul meu, un model pentru elevi.

Am absolvit cursurile Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, fiind licențiată în Psihopedagogie Specială și am continuat cu obținerea specializării în Pedagogia învățământului primar și preșcolar în cadrul aceleiași facultăți.

După o scurtă perioadă în care am lucrat în companii multinaționale, unde m-am familiarizat cu sursele de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor, mi-am dat seama că trebuie să revin cu picioarele pe pământ și să fac singurul lucru care poate reprezenta transformarea pasiunii mele într-o profesie: învățământul.

Pentru a-mi urma cariera în învățământ, în primăvara anului 2013 m-am alăturat Avenor Nursery ca profesor asistent. În ultimii 8 ani, am fost alături de copii de toate vârstele și am descoperit că a lucra cu copii poate da dependență și reprezintă, cu siguranță, o provocare captivantă. 

Sunt o persoană încrezătoare, dedicată și pun multă pasiune în munca mea. Sunt dornică să îmbin experiența dobândită cu capacitatea de compasiune, entuziasmul, atitudinea pozitivă și energia mea și să fiu acel profesor care va aduce o contribuție pozitivă la evoluția elevilor săi.

Mă preocupă îndeosebi învățarea prin proiecte transdisciplinare (PBL) și caut să construiesc contexte prin care noțiunile își găsesc aplicabilitate dincolo de granițele disciplinelor școlare.

Școala online și modul hibrid de predare mi-au activat interesul pentru dezvoltarea abilităților digitale în cadrul lecțiilor. Îmi doresc să-mi dezvolt în continuare abilitățile de predare, creând în același timp un mediu de învățare interesant și plăcut pentru copii.

Începând cu acest an, voi coordona programul de alfabetizare digitală (digital literacy) cu scopul de a ajuta elevii din ciclul primar să folosească tehnologia în scopul învățării durabile. În plus, îmi propun să fiu un prieten bun și un profesor bun pentru copii, pentru a putea crește împreună – eu împărtășindu-le cunoștințele, iar ei, descoperindu-și unicitatea și gândirea complexă.