David Taylor

Consultant for Leadership Development

Într-un fel sau altul, mi-am petrecut practic toată viața în școli. Inspirat de profesorul meu de educație fizică de la o vârstă fragedă și fiind pasionat de sport, știam că educarea copiilor și tinerilor va fi vocația mea. În consecință, am studiat pentru a deveni profesor de educație fizică și matematică, acreditat de Universitatea din Londra, iar ulterior am obținut și masteratul în leadership educațional de la Universitatea Kingston.

Am predat în școli din Londra mai bine de 30 de ani. Primul meu post de profesor a fost la International School of London, o școală privată care se aseamănă cu Avenor College în atât de multe privințe. Obținând promovarea ca șef de departament, m-am mutat la o școală de stat din sudul Londrei, unde am rămas timp de 10 ani. În 1999, am ajuns la liceul Stanley Park în calitate de director adjunct, devenind ulterior director în 2005. În 2006, școala a fost desemnată de către guvernul britanic „One School Pathfinder”, ceea ce a însemnat că mi s-a oferit ocazia de a crea viziunea strategică pentru o nouă școală de secolul XXI. Pasionat de valorile interumane și de prioritizarea relațiilor pentru o învățare eficientă, noua școală a devenit un hub de inovație: modele de abilitare școală-în-școală, leadership distributiv, guvernanță participativă, dezvoltare curriculară transformațională, implicare comunitară și abordări radicale ale evaluării. În iunie 2016, a primit distincția națională „Secondary School of the Year”.

Recunoscută ca un reper progresist, școala a primit vizitatori din întreaga lume, inclusiv un grup mare de la Avenor College. După retragerea din conducere școlii, am devenit consilier educațional și, de asemenea, administrator a două organizații educaționale din Marea Britanie: Talk the Talk și Rescue our Schools.

Colaborarea cu Avenor a început inițial pentru proiectele Project Based Learning (PBL) și Learning Outside of the Classroom (LOTC). Acest rol a fost extins pentru a include planificarea strategică și dezvoltarea liderilor educaționali.

Ne aflăm acum într-un moment captivant al drumului Avenor și de-abia aștept să iau parte la călătorie.