Gillian Carroll

Profesor de Fizică
Consilier în Carieră

Am aproximativ 25 de ani de experiență de predare într-o varietate de școli. Materia principală este Fizica, dar predau și partea de Mecanică din Mathematics A level și, de asemenea, pot preda și alte materii din categoria Science. M-am implicat întotdeauna în consilierea elevilor pentru viitoarea lor carieră și consider pregătirea elevilor pentru universitate o parte foarte importantă a jobului meu. În 2017 m-am alăturat echipei Avenor și nu regret. Îmi place aici și îmi place să fiu în România.

Am absolvit în 1991 cursurile Universității din Edinburgh și apoi am petrecut câțiva ani făcând cercetări la Universitatea din Salford în domeniul fotonicii și ulterior am obținut o diplomă de master pentru munca mea. În timp ce eram la Edinburgh, mi-am descoperit dragostea pentru predare. Am făcut multă muncă voluntară ajutând oameni fără posibilități materiale și persoanele fără adăpost cu alfabetizarea și noțiuni de matematică. Am văzut că educația chiar poate schimba vieți.

Au mai trecut câțiva ani până când predarea și Fizica s-au reunit în sfârșit și m-am calificat ca profesor de Fizică. Am predat și celelalte Științe și Matematică pentru examene, dar și Religie și Filosofie ca activități extra-curriculare și gândire critică. Ghidarea elevilor din ciclurile IGCSE și A Level a avut mereu un loc important în orarul meu: dobândirea abilităților de viață, încurajarea creativității, gestionarea stresului și a problemelor cu colegii, ghidarea în carieră, internships și alegerea universităților se numără toate printre calificările mele.

Știu bine că nu toată lumea îmi va împărtăși entuziasmul pentru Fizică. Scopul meu este să mă asigur că fiecare elev va atinge nivelul său maxim și că va fi mândru de realizările sale. Când mă pregăteam să devin profesor, fraza pe care o auzeam mereu era „a spune nu înseamnă a preda”. A preda presupune mult mai mult decât a spune cuiva datele și a-i spune ce să facă. A preda este o onoare și o responsabilitate – implică ghidarea, încurajarea și dezvoltarea abilităților și rezilienței elevilor pentru a învăța din greșelile lor și pentru a face față provocărilor vieții cu încredere. Nu există meserie mai bună!

Elevii mei mă recunosc pentru răbdare, umor și entuziasm și, de asemenea, pentru standardele mele înalte. Dacă i-ați întreba, v-ar spune că sunt întotdeauna gata să ajut și să încurajez.

Nu am ales această țară sau această școală la întâmplare. Din multe motive, sunt foarte fericită că sunt la Avenor și că sunt în România. Aceasta este o țară uimitoare, frumoasă și vibrantă, și mă face să mă simt ca acasă.