Joshua Norris

Profesor de Limba Engleză

Am știut din copilărie că îmi doresc să fiu profesor. Îmi amintesc foarte clar când, la vârsta de 8 ani, învățătoarea m-a întrebat ce îmi doresc să devin când voi fi mare, iar după un scurt timp de gândire i-am răspuns că vreau să lucrez într-o școală și să fiu profesor. Probabil că nu era răspunsul la care se aștepta, dar eu eram foarte hotărât.

Având această ambiție, am studiat din greu pe parcursul anilor, asigurându-mă că am descoperit domenii care mă atrag. Mi-a fost clar de la început că excelez la limba engleză, fiind pasionat de literatură și de poezie, dar și prin abilitățile de comunicare și gândire critică pe care orice curs de limba engleză ar trebui să le insufle celor care vor să învețe.

După ce am terminat liceul în Wells, Somerset, Marea Britanie, am avut norocul de a-mi continuă studiile la Universitatea Bath Spa. Acolo am aprofundat studiul limbii engleze, studiile mele concentrându-se pe Teatrul Elisabetan (Sakespeare, Middleton și Decker), Poezii Romantice (Keats, Wordsworth și Pope) și autori gotici din Epoca Victoriană (Shelly, Le Fanu, Stevenson și Stoker). Cu toate acestea, studiile mele au fost foarte vaste și am avut privilegiul de a aborda aproape fiecare aspect al literaturii engleze.

La finalul studiilor universitare, am lucrat o scurtă perioadă la Școală Internațională din Zurich unde am făcut primii pași în cariera de profesor. Pe baza acestei experiențe, am fost acceptat la Universitatea Edge Hill, una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire pedagogică din Anglia. Am absolvit cu notă maximă, o realizare de care sunt extrem de mândru până în ziua de azi.

Înainte de a veni la Avenor, am făcut parte dintr-o excelentă echipă de profesori de engleză la Knowsley Community College din Liverpool, Marea Britanie. În acest context, mi-am perfecționat abilitățile și competențele pe parcursul unei perioade de 5 ani de predare. Elevii de la Knowsley ne-au provocat în fiecare zi, iar bucuria de a-le vedea reușitele atunci când alții nu le-ar fi crezut posibile m-a făcut să realizez că meseria de profesor oferă cele mai mari satisfacții.

Acum că sunt la Avenor, îmi doresc să progreseze în carieră prin prisma unei noi provocări. Consider că abilitatea mea de a identifica nevoile individuale și talentele fiecărui elev mă va ajută să-i susțin să devină cine își doresc să fie. Sper ca studiul limbii engleze să îi ajute să învețe să comunice în diferite moduri, să înțeleagă textele de ficțiune și non-ficțiune și să-și îmbunătățească abilitățile de scriere astfel încât, la plecarea din Avenor să aibă toate competențele necesare pentru a trăi o viață împlinită și de succes.