Oana Petre

Profesor învățământ primar clasa 1 omega

Mă numesc Oana Petre și sunt de cinci ani în comunitatea Avenor. Patru dintre acești ani minunați au fost petrecuți în compania comunității de la grădinița Avenor, iar de acum înainte voi începe o nouă călătorie alături de copiii, părinții și colegii din ciclul primar mic de la Avenor College.

Am absolvit Liceul Pedagogic în 2009 și, ulterior, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea din București. Începând cu 2010, am lucrat ca educatoare, atât în ​​sistem românesc, cât și în cel britanic. Îmi place să descopăr fiecare copil cu care interacționez și după aceea să îl ghidez și să îl ajut să își urmeze propriile visuri, la fel de unice ca și el.

Când lucrezi cu copii, te adaptezi constant, încerci să-ți îmbunătățești abilitățile astfel încât aceștia să învețe ceva nou, ceva ce pot folosi cu adevărat în viață. Prin urmare, ca profesor îmi place să creez o legătură strânsă cu copiii, astfel încât aceștia să poată avea încredere și să se bucure de tot ceea ce învață în școală. Îmi place să-i motivez pe copii și îi încurajez să fie expresivi în felul lor.

Relațiile pe care le dezvolți ca profesor sunt absolut uimitoare. Îi vezi pe elevii tăi în fiecare zi și ajungi să le cunoști mintea și sufletul. Este un privilegiu atât de mare să ai capacitatea de a-i ajuta pe copii să-și atingă potențialul, inspirându-i nu numai academic, ci și personal, să urci pe scenă și să faci spectacol cu ei și pentru ei. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile minunate care definesc meseria de profesor.

Pasiunea mea pentru arts & crafts, lectură și matematică este o sursă infinită de inspirație. Pot spune că aceasta este meseria mea de vis și atâta timp cât există copii pe lume, voi face tot posibilul să găsesc cât mai multe modalități de a-i face cât mai fericiți.

Aștept cu nerăbdare să încep un nou an excelent alături de colegi remarcabili, părinți uimitori și copii minunați.