Richard Thomason

Head of Secondary
Profesor de Istorie

Am lucrat în domeniul educației timp de peste 18 ani și consider că predarea este o profesie nobilă și de o importanță capitală. A fi profesor nu înseamnă doar să transmiti cunoștințe, ci este și despre modelarea lumii în care ne dorim să trăim, ajutându-i pe elevii noștri să aibă modele veritabile și o viziune mai înaltă decât simplul succes material sau note bune la examen. Rolul unui profesor este să dezvolte cunoștințele într-un anumit domeniu și să fie un facilitator care îi ghidează pe elevi pe drumul către rezultate academice de top. Dar un profesor are și un scop mai înalt – acela de a inspira elevii să fie cei mai buni și să aibă o viziune de a îmbunătăți lumea și de a aborda viața cu creativitate și optimism. 

Mi-am început cariera în China, unde am predat Engleza ca limbă străină timp de 3 luni înainte de a mă califica în Marea Britanie ca profesor la University of Chester. Timp de 8 ani am lucrat în două școli mari din UK, una din Oxfordshire și una din Staffordshire ca Head of History. Am făcut apoi trecerea către școlile internaționale, lucrând în Uganda, Africa de Est, unde am fost Head of History și apoi, pentru 2 ani,  Head of Sixth form. În 2019 am devenit Deputy Head of the Secondary School, rol pe care l-am păstrat timp de 4 ani în care am coordonat școala din punct de vedere academic. Următoarea destinație este Avenor. Mantra mea este oportunitatea și în tot ceea ce am făcut m-am bazat pe acest crez pentru a pune la dispoziția elevilor mei oportunități multiple și valoroase care să îi ajute să atingă cele mai bune rezultate.

Sunt specialist în Istorie și ador să cercetez istoria și să vizitez locuri cu interes istoric. De asemenea, iubesc viața sălbatică și natura. Mă bucur să fac fotografii cu animale sălbatice și să călătoresc în locuri îndepărtate doar pentru a vedea diverse specii de animale. De asemenea, am o pasiune pentru muzica folk și îmi place să compun și să cânt melodii la chitară acustică. Îmi place să cred că pot compensa cu entuziasm lipsa talentului. Un alt interes pe care îl am este filozofia. Îmi place să dezbat despre lume și să citesc din autori diferiți și să evaluez viziunile lor filozofice. 

Sunt extrem de entuziasmat să încep următorul capitol al vieții mele în România, care are o istorie atât de vibrantă și interesantă. Sunt nerăbdător să descopăr bucătăria locală, să încerc să învăț limba și să îmi petrec vacanțe explorând această minunată țară. În plus, sunt încântat să vizitez locuri extraordinare precum Delta Dunării și să învăț mai multe despre autorii și gânditorii români, precum Mircea Eliade și Emil Cioran. De asemenea, îmi place gătitul și vreau să încerc să prepar câteva feluri clasice de mâncare românească, cum ar fi sarmalele. 

Speranțele și visurile mele pentru Avenor College sunt să continuăm dezvoltarea și să devenim cea mai bună școală de pe planetă! Vreau ca Avenor să fie un far călăuzitor al excelenței în educație, care oferă numeroase oportunități întregii comunități școlare. În plus, îmi doresc ca Avenor să fie un loc stimulant, în care fiecare membru al comunității se simte împlinit, un loc în care ne ajutăm reciproc și suntem mândri de rezultatele noastre. Iar cei care ne trec pragul să poată simți din primul moment energia pozitivă a școlii.