Roxana Moisa

Profesor de Psihologie

Numele meu este Iulia-Roxana Moisă și sunt Profesoară de Psihologie și PSHE. Am avut întotdeauna o pasiune pentru educație și pentru analiza comportamentului aplicat, pentru modul în care comportamentul influențează viața noastră și felul în care ne construim prin propriile acțiuni pentru a avea succes atât în viața personală, cât și în cea profesională.

În anul 2007 am început să lucrez cu mai multe categorii de vârstă, copii, tineri și adulți concepând planuri de intervenție individuale pe toate ariile de dezvoltare, pornind de la nevoi individuale. Educarea copiilor pentru a deveni independenți este una dintre pasiunile mele, pasiune care mă împlinește pe multe planuri.

Am absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației la Universitatea A.I. Cuza din Iași, specializându-mă în Psihologia Educației și Consiliere. În 2021 am absolvit masterul la Universitatea Clemson din Carolina de Sud, departamentul de Analiză Comportamentală Aplicată devenind Analist Comportamental Acreditat.

Am lucrat în mod special ca psiholog pentru copii și tineri cu nevoi speciale având în vedere toate aspectele pentru integrarea acestora în școlile de masă sau grădinițe. Sunt o susținătoare a educației pentru toți și îi datorez acest lucru fiicei mele cu Sindrom Down, Anca. Ea m-a învățat să cred în potențialul fiecăruia de a deveni cea mai bună versiune a lui și, de asemenea, că este nevoie de multă răbdare și perseverență pentru a obține cele mai bune rezultate. În același timp, cred că fiecare om are niște daruri speciale care sunt menite să aducă roade în alții și este datoria noastră să fructificăm acele daruri prin cuvintele noastre și în mod special prin acțiunile noastre.

În timpul liber îmi place să cred că sunt o artistă. Îmi place să pictez, să cânt, să dansez și mai mult decât orice, îmi place să mă joc cu fiica mea. A face studiul eficient, dar și plăcut este un motto pe care îl conceptualizez acum.

M-am alăturat echipei Avenor pentru că am descoperit că avem aceleași principii și valori și datorită acestui lucru am descoperit o nouă pasiune în inima mea: să predau Psihologia și, mai mult decât atât, să-i învăț pe elevi cum să studieze și cum să facă din studiu o reală pasiune.

Cred că, pe cât de mult învață elevii de la mine, am la rândul meu multe de învățat de la ei. Psihologia nu este despre a citi mințile și despre a manipula oameni, ci despre a te face pe tine și pe alții să trăiască cu bucurie, înțelegând funcțiile comportamentelor pe care le manifestăm, cauza acestora și în acest fel, acțiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru a modifica ceea ce este de modificat și pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. 

Să ne bucurăm pentru ceea ce trăim în prezent și, de asemenea, să așteptăm cu entuziasm  ceea ce ne va aduce viitorul.

Ad majorem Dei Gloriam