Smaranda Nicolau

Profesor de Drama și Media Studies

Sunt Smaranda Nicolau, sau, cum îmi spun elevii mei Avenorieni, Miss de Drama (și mai nou, și de Media Studies). Nu am știut dintotdeauna că voi fi profesor, am avut un traseu academic și profesional indecis – am studiat mai întâi Filosofie la Universitatea București, apoi am lucrat în PR în industria de publishing, apoi am studiat Actoria la UNATC și într-un final m-am decis că Masterul de Pedagogie Teatrală era locul unde trebuia să ajung de la început.

Încă de la prima interacțiune cu copiii am știut că asta este decizia corectă pentru mine. După ani de predare, am ajuns la Avenor și iarăși am simțit că aici trebuie să fiu.

Pentru mine Avenor College este un spațiu în care am descoperit că se cultivă în mod real o dezvoltare completă a celor mai tineri dintre membrii comunității noastre. Pentru mine, teatrul înseamnă auto-cunoaștere. Este credința mea de bază în pedagogie că numai cunoscându-ne pe noi înșine putem deveni cu adevărat persoane împlinite, atât ca indivizi, cât și ca membri ai unui grup sau ai unei societăți ghidate de valori precum toleranță și înțelegere reciprocă. De aceea, lecțiile mele au mereu ca miză auto-descoperirea și dezvoltarea gândirii critice care le permite copiilor să nu înghită pe nemestecate ideile altora, o abilitate pe care o consider vitală, mai ales în lumea polarizantă a zilelor noastre.

Elevii de la Avenor mă provoacă zi de zi să fiu un profesor și un om mai bun și le mulțumesc pentru asta.