Tania Răduță

Acting Head of Nursery
Greenfield - Academic Learning Lead

Numele meu este Tania Păduraru Răduţă și sunt unul dintre liderii Avenor care îndeplinește cu entuziasm rolul de mamă, educator și mai ales cel de persoană care continuă să învețe din orice experienţă. Vă invit să aflați mai multe detalii despre parcursul meu educațional în rândurile care urmează.

Am început să lucrez la Avenor în 2007, ca educator, iar în 2011 am devenit coordonatorul grupelor mici de vârstă. La începutul anului școlar 2016-2017 am preluat coordonarea întregii echipe educaţionale cu scopul de a stimula învățarea creativă în întreaga grădiniță: Nursery, Reception și Year 1.

Anul acesta, după mai bine de 10 ani la Avenor, sunt dornică să-mi continuu misiunea împreună cu echipa de educatoare, ca parte din echipa de lideri educaţionali. 

Pe langă acestea, voi continua să fac ce-mi place cel mai mult: să fiu educatoare. Mă simt foarte norocoasă deoarece voi continua să particip și să planific activităţi diferite la toate grupele de vârstă, împreună cu educatoarele de la clasă.

Pasiunea mea pentru educaţie îmi alimentează dorinţa de a învăţa în permanenţă.  La sfârșitul anului școlar trecut am absolvit Cursul de Formare Inspector Școlar gradul 1 și în prezent urmează să parcurg nivelul 2. 

Am absolvit în 2011 Facultatea de Psihologie și Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii din București cu specializarea în Pedagogia Învăţământului Primar și Preșcolar și am obținut gradul Definitiv în 2013.

De când sunt la Avenor, am luat parte la multe cursuri de formare care m-au ajutat să descopăr aspecte practice ale curriculum-ului Britanic și să îmbin în gradiniţa noastră elemente din diferite sisteme educaţionale. 

În urma experienţei, am văzut cât de important este să ne concentrăm asupra stării de bine a copiilor, pornind de la asigurarea dezvoltării personale și continuând cu dezvoltarea academică.

Lucrând cu copiii, mi-am dat seama că este foarte important să îi asculţi și să clădești relaţii bazate pe încredere, să înveți împreună cu ei și să îți ţii, tot timpul, promisiunile pe care le faci. La fel de important, pentru susţinerea progresului copiilor, este necesar să existe o relaţie de cooperare foarte bună și transparentă cu părinţii. Pentru acest motiv, îi consider pe  părinţi partenerii mei în educaţia copiilor. Numai împreună putem crea cel mai bun viitor.

Lumea copiilor este și a mea, o lume plină de povești și muzică care hrănește curiozitatea, trezește motivaţia și determină efortul – o lume pe care o poţi descoperi aici, la Avenor.

Prin urmare, pe tot parcursul anului școlar, împreună cu echipa de profesori, vom continua planificarea colaborativă pornind mereu de la nevoile și interesele copiilor astfel încât să dezvoltăm încrederea în sine și independenţa, să-i implicăm în procesul educativ și să le permitem să învețe din greșeli.

Aștept cu nerăbdare și anul acesta să împărtășesc cu toată lumea pasiunea mea pentru predare și mai ales pentru învățare!