Dr. Viorel Căpățînă

Leader of Humanities Department
Profesor de Geografie și Global Perspectives
Diriginte clasa 8 Alfa

Salut! Numele meu este Viorel Căpățînă. M-am născut în Brașov, un oraș înconjurat de frumuseți ale naturii, și susțin cu tărie că acesta este și unul dintre motivele pentru care iubesc natura în toate stările, formele și dimensiunile ei.

Fiind un perpetuu învățăcel și curios, de-a lungul carierei mele de profesor am avut șansa de a lucra în diferite niveluri educaționale începând cu cel primar, apoi cel gimnazial, liceal și universitar, abordând și aplicând diferite metode de predare și tipuri diferite de curriculum.

Am absolvit Facultea de Geografie și Geologie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, cu specializarea Geografie – Limbă străină (engleză). Dețin un master în Știința Solului, sunt doctor în Geografie (cu specializarea Geomorfologie) și am o serie de certificate (Definitivatul, Certificatul Middle Years Programme in Științele umaniste, Certificatul Diploma Programme in Geografie, Certificatul Diploma Programme în Ecologie).

Am avut prilejul să lucrez atât în școli de stat, cât și în școli private atât în România, cât și în străinătate (Singapore) unde am predat Geografie/Științe umaniste și Ecologie (Environmental Systems and Societies).

Îmi place să mă consider o persoană deschisă, cu mult simț al umorului, activă și gata oricând de aventură. Experiența mea din Singapore mi-a oferit șansa de a mă implica voluntar în diferite activități (plimbări cu rol educativ în rezervația MacRitchie Nature Reserve, ajutând la îngrijirea câinilor din adăposturi, ajutând un faimos colecționar și crescător de orhidee din Singapore, pe numele său Koh Keng Hoe cu care am păstrat o relație de prietenie superbă) și în felul acesta am venit în contact cu oameni, culturi, tradiții și mentalități foarte diferite.

Ca profesor de Geografie și Biologie cred cu tărie că noi, oamenii, suntem părți componente dintr-un sistem natural numit planeta noastră – Terra.

Cred că profesorii au datoria de a ajuta elevii să își găsească calea personală în viața lor. Asemeni colegilor mei, iubesc călătoriile, îmi place să încerc diferite bucătării și iubesc observarea păsărilor (acel hobby numit bird watching), activitate pe care o desfășor tot timpul anului și oricând se ivește ocazia. De aceea am propus să avem în oferta educațională și un club de observare a păsărilor prin intermediul căruia am dorit să arăt elevilor, și nu numai, cât de interesantă și uimitoare este lumea înaripatelor.

Sunt deja membru vechi al comunității Avenor și pot să afirm că aici am găsit un mediu de studiu sănătos, deschis și provocator din toate punctele de vedere. Aștept noi provocări și aventuri alături de această echipă frumoasă!