Dr. Ahmet SALGÜR

Profesor de Chimie

Ca profesori, fiecare dintre noi avem o pasiune și de multe ori această pasiune este o parte din ceea ce predăm elevilor noștri. Copil fiind, mi-au plăcut științele și în special Biologia. Întotdeauna încercam să înțeleg lucrurile observându-le și punând întrebări. Îmi plac animalele (de aceea am patru pisici) și toate creaturile vii. Când eram la liceu am descoperit că îmi place să le explic celor din jurul meu ce învățam la Science. În consecință, cele două pasiuni, științele și predatul, au devenit parte din viața mea de zi cu zi începând cu 1994 când am devenit profesor de Science (Chemistry).

În calitate de profesori avem o importanță vitală în viața elevilor noștri, mai ales în lumea de astăzi când rolul profesorului nu mai este doar acela de a preda o anumită materie la clasă. Petrecem foarte mult timp alături de elevii noștri și suntem alături de ei oferindu-le consiliere, mentorat și învățându-i cum să aplice în viața de zi cu zi cunoștințele pe care le au. Mai mult, părinții sunt din ce în ce mai interesați de evoluția  copiilor și în consecință discută tot mai mult cu profesorii despre dezvoltarea lor. Aceste relații din afara sălii de clasă m-au făcut tot mai curios să învăț despre relațiile sociale, interacțiuni și comunicare. Acesta este motivul pentru care am simțit nevoia să îmi completez studiile cu un masterat în Psihologie și Științele Educației, precum și cu un Doctorat în Sociologie.

Am absolvit Facultatea de Științele Educației (Chimie) la Middle East Technical University (METU) în 1994.  Am urmat un Master la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și un Doctorat în Sociologie în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul aceleiași universități. De-a lungul carierei am avut diverse roluri – profesor internațional, mentor, academician, supraveghetor, director și manager – în școli internaționale din mai multe țări.

M-am concentrat pe cercetare, cu precădere în domeniile educație, comunicare, relații internaționale și multiculturalism. De asemenea, m-am implicat în proiecte educaționale finanțate de Uniunea Europeană. În plus, de-a lungul anilor, am participat la numeroase conferințe internaționale. Îmi place să citesc în timpul liber și să joc basket, o altă pasiune pe care o am încă din copilărie.

Aștept cu interes începerea unui nou an școlar la Avenor pe parcursul căruia să-mi împărtășesc entuziasmul și experiența cu elevii mei dar și cu ceilalți colegi.