Israel Rodriquez

Profesor de Limba Spaniolă
Profesor de Limba Franceză

Numele meu este Isra și m-am născut în Puertollano, un orășel din Spania. De când eram copil, îmi era foarte clar că voiam să învăț cât mai multe limbi străine: îmi doream să pot învăța engleza, franceza, italiana și chiar greaca. Dar, din păcate, la vremea respectivă, am putut studia la școală doar limba engleză la nivel de începător.

La facultate, am fost destul de norocos să studiez până la patru limbi străine în același timp. Dar cel mai bun lucru din acea perioadă este faptul că am avut ocazia să mă întâlnesc cu profesorul care mi-a devenit ulterior și prieten și care mi-a marcat evoluția. Datorită lui am reușit să descopăr un mod diferit de a învăța limbi străine, în care proximitatea, tehnologia și metodologia lui fascinantă de predare m-au determinat să decid să urmez o carieră în acest domeniu. În 2006 mi-am început lucrarea de diplomă în limbi străine la Universitatea din Alicante, Spania. Acolo, pe lângă învățarea limbilor franceză, engleză, italiană sau catalană, am avut primul contact cu limba română, care era una dintre limbile străine pe care le studiam. Interesul pentru aprofundarea acestei limbi și pentru a afla mai multe despre cultura acestei țări m-au adus la București în 2012 cu o bursă pentru tineri traducători acordată de Institutul Cultural Român. După acea perioadă, am ajuns să mă îndrăgostesc de această țară și am decis să mă mut aici și să prind rădăcini.

Cu un an înainte de a veni în România, am avut prima experiență ca profesor de spaniolă în două licee din orașul Lille, în Franța. Acolo am descoperit că, pe lângă învățarea limbilor străine, predarea lor este cu adevărat pasiunea mea și cariera căreia îmi doresc să mă dedic. În 2013 eram deja la București când am început să lucrez într-un departament de training al unei companii private, în paralel continuându-mi studiile de masterat în comunicare interculturală la Universitatea din București. În ultimii ani am avut norocul de a lucra la Institutul Cervantes, unde am avut ocazia să continuu să învăț, să mă perfecționez și să mă dezvolt și unde am avut și șansa să lucrez cu copii, adolescenți și adulți.

În aventura mea la Avenor sper să pot transmite elevilor toată pasiunea mea pentru limbi străine, interesul pentru culturile spaniolă și latino-americană, pentru muzica sau tradițiile noastre care i-ar putea inspira cu magia și culorile lor. Sunt sigur că, în același timp, pentru mine va fi și o experiență în care voi putea învăța în fiecare zi de la copii, și voi putea să-mi dezvolt în continuare abilitățile și cunoștințele.