Jennifer Taylor

Head of Science
Profesor de Science

Nu am fost întotdeauna profesor dar din momentul în care am pus piciorul într-o sală de clasă am știut că educația va deveni o pasiune pentru mine. Cred că educația de calitate este un drept al fiecărui individ, fără să țină seama de context, nevoi sau abilități academice și mai cred că este un privilegiu să fii în poziția de a ghida și de a le oferi sprijin elevilor, de a coordona procesul de învățare astfel încât să le dezvolți dragostea pentru învățare pe tot parcursul vieții. Sunt încântată că am posibilitatea de a le transmite elevilor mei entuziasmul pentru studierea Științelor, un subiect care mă pasionează, și de a-i ajuta să înțeleagă și să evalueze mai bine lumea din jurul lor. Cred că a-i ajute pe elevi să își dezvolte gândirea critică și să dobândească abilități cheie transferabile, reprezintă componente cheie ale procesului de învățare.

În 2004 am absolvit Universitatea din Manchester, Bachelor of Science Honours – Neuroscience. Mai târziu, când am decis că vreau să urmez cariera de profesor, am urmat la Universitatea din Bristol cursurile pentru a obține calificarea PGCE și mai târziu am absolvit un program de Master în  Educație la Universitatea din Gloucestershire.

După licență, mi-am petrecut câțiva ani lucrând în domeniul științific. Mi-am început cariera în cercetare și dezvoltare pentru o companie de biotehnologie medicală care s-a concentrat pe diagnosticarea bolilor autoimune. Mai târziu, am lucrat în cercetare în laboratoarele Universității Bristol, studiind compuși noi pentru tratamentul cancerului pulmonar. Când am intrat în învățământ mi-am început o a doua carieră, cea de profesor,  într-o școală mare de stat din Marea Britanie, unde am predat timp de 7 ani și unde am preluat inclusiv funcțiile de Head of Biology și Deputy Head of Science. Înainte de a mă alătura Avenor, am fost șeful departamentului de Științe la o școală internațională din Yangon, Myanmar, fiind responsabilă de creșterea și dezvoltarea acestuia.

Sunt un călător avid și una dintre pasiunile mele este să experimentez cultura, obiceiurile și bucătăriile diferitelor țări. De asemenea, îmi place să petrec timp în aer liber și sunt foarte fericită când fac drumeții, alpinism, ciclism, scufundări sau schi. În trecut, am fost voluntar la organizații caritabile de educație ecologică și cluburi de activități în aer liber și sper să mă implic cât mai mult în astfel de activități și în România.

Sunt bucuroasă că fac parte din echipa Avenor și sunt încântată să continuu să fac parte din această comunitate. Aștept cu nerăbdare un nou an școlar plin de experiențe noi, care să-i ajute pe elevi să-și desăvărșească educația.