Oana Ungureanu

Profesor de Limba și Literatura Română
Diriginte clasa a 7-a alfa

Am ales să lucrez cu suflete. Am optat pentru a fi profesor, întotdeauna îndemnată de dorința de a împărtăși cunoștințele acumulate noilor generații, de a oferi elevului libertatea de expresie, de creație, dar și de aspirația spre a construi un învățământ de calitate.

Eficiența activității profesorului este determinată de personalitatea sa, de cantitatea și de calitatea informațiilor transmise. Mi-am propus să reprezint pentru elevi un model demn de urmat, să fiu un om care să răspândească în jurul său dragoste, bunătate, blândețe, respect, admirație și sinceritate.

Din dorința de a fi profesor de Limba și literatura română, am finalizat cursurile Facultății de Litere, specializarea română-engleză, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2015. După finalizarea studiilor la Iași, am venit în București unde am decis, în anul 2015, să urmez cursurile masteratului de Didactici ale Disciplinelor Filologice alături de profesori excepționali, pentru a dobândi principala calificare a unui dascăl în arta pedagogică. Am finalizat acest program de masterat printr-o lucrare intitulată „Reader – response theory”, în anul 2017. În anul 2018, am obținut Certificatul de acordare a Definitivării în învățământ.

În urma activității didactice, am înțeles că elevii de astăzi au alte nevoi și alte interese, pe care un bun profesor trebuie să le dezvolte printr-un alt mod de predare și printr-o viziune nouă pentru că nu este important doar ce înveți, ci este cu adevărat important cum înveți.

Prin prisma disciplinei pe care o predau, urmăresc să cultiv sensibilitatea artistică a elevilor, să le imprim dorința de valorificare a artei literare, pentru a contribui la dezvoltarea creativității lor, precum și la descoperirea propriilor abilități.

Urmează pentru mine un al cincilea an plin de provocări, emoții și împliniri, încă un an în echipa educațională de la Avenor College. Îmi doresc un an școlar frumos, alături de elevii și profesorii de la Avenor.