“Avenor mi-a oferit mediul potrivit pentru a mă dezvolta ca om. Spre deosebire de școlile normale, aici am întâlnit niște profesori minunați care m-au făcut să mă bucur să studiez disciplinele lor, am avut ocazia să devin fluent în limba engleză, atât de mult încât oamenii mă întreabă dacă sunt cu adevărat român, am putut susține examene recunoscute la nivel global care au deschis multe uși pentru mine și am avut plăcerea de a participa la o multitudine de activități care mi-au modelat felul de a gândi și care mi-au rămas în minte: minunatele stagii de pregătire practică, excursiile de o zi, activitățile de voluntariat și întâlnirile cu personalitățile invitate în campus.” Alex – Alumn Avenor, generația 2019. 

Absolvenții din prima generație ai Liceului Internațional Avenor, printre care se numără și Alex, au terminat universitatea și sunt deja angajați. Povestea lor reprezintă cea mai bună ghidare pentru elevii care vin din urmă și privesc spre viitor. 

 

Avenor: Te rog să ne spui câteva cuvinte despre Alex Gheorghiță – proaspăt angajat.

Alex: La început, m-a simțit extrem de bucuros și neliniștit în același timp, deoarece este primul meu loc de muncă serios, cu normă întreagă, care îmi amintește zilnic ce înseamnă responsabilitatea maturității, dar care are și multe avantaje. În vreme ce timpul personal a scăzut substanțial față de ceea ce era în timpul Facultății, pe de altă parte noul loc de muncă înseamnă o dezvoltare consistentă și rapidă a abilităților personale și tehnice, care reprezintă în cele din urmă o etapă de maturizare. 

Odată cu trecerea timpului,  am depășit șocul pe care îl experimentează oricine când începe să lucreze cu adevărat și, încet, dar sigur, acumulez cantități uriașe de cunoștințe și abilități pentru a deveni, la un moment dat, un inginer Full-Stack profesionist.

Avenor: Cât de apropiată este realitatea de acum de proiecția pe care ți-ai făcut-o când erai elev?

Alex: Ei bine, lucrul amuzant este că atunci când eram elev la Avenor, îmi doream foarte mult să devin inginer civil. Am participat chiar și la niște stagii de practică la două birouri de arhitectură și pe un șantier, o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Totuși, în clasa a 11-a sau a 12-a, profesorul meu de Informatică, domnul Ali, le-a spus părinților mei că sunt foarte bun la programare și că poate ar trebui să o consider o carieră pentru viitor. Sunt mai mult decât bucuros să-i transmit domnului Ali că a avut dreptate, este o carieră mult mai creativă și care cred că îmi va aduce multe satisfacții. Prin urmare, vă mulțumesc foarte mult, domnule profesor!

Avenor: Cum te-a ajutat Avenor să devii persoana care ești astăzi?

Alex: Avenor mi-a oferit mediul potrivit pentru a mă dezvolta ca om. Spre deosebire de școlile normale, aici am întâlnit niște profesori minunați care m-au făcut să mă bucur să studiez disciplinele lor, am avut ocazia să devin fluent în limba engleză, atât de mult încât oamenii mă întreabă dacă sunt cu adevărat român, am putut susține examene recunoscute la nivel global care au deschis multe uși pentru mine și am avut plăcerea de a participa la o multitudine de activități care mi-au modelat felul de a gândi și care mi-au rămas în minte: minunatele stagii de pregătire practică, excursiile de o zi, activitățile de voluntariat și întâlnirile cu personalitățile invitate în campus.

Avenor: Cât de dificilă sau de ușoară a fost tranziția de la elev la Avenor la student la Universitate? 

Alex: Sincer, nu a fost o tranziție dificilă și asta pentru că tot studiul și pregătirea pentru examenele Cambridge de la Avenor m-au pregătit mental și mi-au cultivat disciplina necesară pentru a gestiona cu ușurință viața la universitate. Pot spune că, în anumite momente, studiul pentru examenele Cambridge mi-au creat sentimentul că sunt deja la universitate. Totuși, din punct de vedere social, aspectul care s-a schimbat este că am întâlnit și m-am împrietenit cu oameni de pe tot globul, din Statele Unite până în Orientul Mijlociu și Asia, prieteni cu care încă vorbesc și alături de care îmi petrec timpul liber și astăzi.

Avenor: Care este cea mai vie și mai dragă amintire pe care o ai de la Avenor?

Alex: Există multe astfel de amintiri. Cu toate acestea, trebuie să spun că primele săptămâni la Avenor reprezintă amintirea cea mai vie pentru mine. De ce? Pentru că până atunci, venind dintr-o școală normală, de stat, în care elevii păreau blocați pe modul supraviețuire, nu m-am gândit niciodată că poate exista o școală care să îți ofere experiențe așa de plăcute, cum mi-a oferit mie Avenor. Pe lângă clădirea uluitoare și holurile care păreau ca din filme, lecțiile la care am participat în acele săptămâni m-au lăsat fără cuvinte și cu poftă de mai mult.