Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea înscrierilor la Școala de Vară Avenor, un program interesant și dinamic, conceput pentru copiii cu vârste între 2 și 11 ani! 

Obiectivul pe care ni-l propunem în cadrul acestui program este de a le oferi participanților o experiență educațională unică și actuală, special gândită pentru a răspunde intereselor și nevoilor copiilor.

Ne propunem să îi inspirăm și să îi implicăm pe copiii din toate categoriile de vârstă, încurajându-i să învețe prin joacă și descoperire. Credem că cei mici învață cel mai bine atunci când sunt pe deplin angajați și implicați în activitatea pe care o desfășoară. De aceea, echipa de profesori Avenor a dezvoltat o gamă de activități palpitante, special concepute pentru fiecare grupă de vârstă.

Experiența de anul trecut, în rol de coordonator al școlii de vară, m-a ajutat să trăiesc momente captivante alături de copii și să iau pulsul activităților pentru a îmbunătăți programul, în urma feedback-ului acestora. Anul acesta am inclus în program un Escape room în care copiii vor intra într-o “junglă” și vor dezlega mistere despre diverse viețuitoare, un Treasure hunt pentru a hrăni nevoia copiilor de descoperire prin joacă și o excursie în afara școlii care să completeze tematica PBL. Aștept cu entuziasm noile experiențe pe care ni le va oferi Avenor Summer School 2023!” – spune Andreea Dumitrescu – Avenor Summer School Coordinator.  

 

Metoda educativă cunoscută ca Project-Based Learning, care este în centrul programului, încurajează copiii să dezvolte abilitățile de gândire critică și de rezolvare de probleme, pregătindu-i astfel pentru viitor. Această abordare le permite copiilor să-și dezvolte punctele forte și să-și dezvolte abilități noi, făcându-i să se simtă încrezători în forțele proprii.

Un alt mare avantaj al programului nostru este utilizarea zilnică a limbii engleze, care le permite copiilor să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice într-un mod distractiv și natural.

Programul de Școală de Vară Avenor se bazează pe o combinație unică de activități care include excursii, dezbateri, jocuri, muzică, sporturi, arte și distracție în apă. Activitățile în pădure, cele de tip treasure hunt sau escape room fac învățarea distractivă și interactivă.

Cel mai important  rol într-un program de școală de vară îl are expunerea la natură și experiențe de viață reală. De aceea, prin excursii săptămânale, timp zilnic petrecut în aer liber și în natură, le oferim copiilor oportunitatea să exploreze și să se bucure de efectele extraordinare ale acestei activități. Acest tip de experiențe îi conduc pe copii într-o călătorie de autodescoperire și autocunoaștere. Iar la final vor fi uimiți de cât de multe pot realiza prin propriile forțe.

La Avenor le oferim copiilor un mediu sigur, în care pot să se exprime liber, să-și descopere interesele și pasiunile. Profesorii noștri, specialiști în educație non-formală, creează o atmosferă plină de viață, care încurajează investigația, colaborarea și joaca. Ne mândrim cu echipa noastră de profesori experimentați care a dezvoltat programul de Școală de Vară. Cu toții sunt pasionați de ceea ce fac și își doresc să le ofere copiilor experiențe educaționale transformaționale care să îi inspire să exploreze și să învețe.

Onoarea și șansa de a fi coordonatorul programului Școlii de Vară de la grădiniță, care are are o tradiție de peste 10 ani, mă impulsionează să mă dedic în totalitate pentru a putea veni cu cât mai multe noutăți care să le ofere tuturor experiențe de neuitat. Sunt bucuroasă că pot intra în contact cu părinți, copii, oameni noi, situații care mă îmbogățesc atât ca om, cât și în calitate de profesionist.

Preocuparea noastră continuă este  să adaptăm programul de vară pentru noile vremuri și generații de copii. Speranța mea pentru acest an este să oferim tuturor copiilor participanți la programul nostru de vară oportunități diversificate de învățare, descoperire, experimentare, și nu în ultimul rând, de joc și joacă.” spune Dora Crețu, Nursery Summer School Coordinator.

Ne dorim ca fiecare copil participant la Școala de Vară Avenor, prin prieteniile legate și dezvoltate pe parcursul programului și prin experințele provocatoare în care vor fi implicați, să aibă parte de o vară memorabilă, cu multă distracție, dezvoltare personală și învățare. 

Fie că vorbim despre copii cu vârsta între 2 și 6 ani care vor participa la Școala de Vară în sediul grădiniței din zona Cașin, fie că vorbim despre copii cu vârsta între 6 și 11 ani care vor participa la program în campusul Avenor de lângă Pădurea Băneasa, suntem convinși că toți se vor bucura de o experiență unică, pe care nu o vor uita niciodată.

 

Detalii despre înscriere se regăsesc pe pagina Avenor Summer School.