Elevii Avenor sărbătoresc azi începutul vacanței de Paște, iar sportul rămâne o activitate care se poate reinventa, chiar și în perioada autoizolării. De aceea, profesorii noștri de sport au conceput un program de sesiuni de antrenamente live, care se adresează atât elevilor, cât și părinților, pentru perioada vacanței de Paște, în cadrul programului Easter Holiday Virtual School.

 „Sportul este extrem de important în viețile noastre, mai ales în perioada autoizolării. Activitatea fizică ne ajută să rămânem sănătoși, pozitivi și activi. Putem avea o minte sănătoasă, doar într-un corp sănătos. Putem avea realizări pe plan profesional sau educațional doar dacă avem grijă de sănătatea noastră psihică, iar sportul este un aliat pentru noi, pentru că ne ajută să îmbunătățim coordonarea și să ne dezvoltăm personalitatea armonios. O persoană care face sport regulat devine o persoană atentă la detalii, de aceea, sesiunile de sport pe care le voi susține în vacanță, se vor adresa elevilor și părinților care vor să își îmbunătățească capacitatea de concentrare, echilibrul și starea de spirit”, a spus Ionel Vodă, liderul departamentului de PE al Avenor College.

În timp ce Ionel își propune să ajute elevii și părinții să își păstreze starea de bine și atitudinea pozitivă în această perioadă, Tiberiu Constantin, profesor de sport în școala noastră, își propune ca în timpul vacanței, sesiunile live susținute de el să ne ajute să ne corectăm postura.

„La juniori, în special, putem spune că educația fizică ajută foarte mult la prevenirea și corectarea deficienţelor de postură, iar în această perioadă, detensionarea mușchilor și stretching sunt foarte importante, având în vedere că atât elevii, cât și părinții, stau foarte mult în fața calculatoarelor. Ca profesor, sper ca prin toate programele de antrenament pe care le voi susține în cadrul programului Easter Holiday Virtual School, să ajut familiile comunității să practice exerciții fizice în timpul liber.”

Victoria Foster, profesoară de sport la Avenor, susține sesiuni live de dans în cadrul programului de activități pentru vacanța de Paște.

„Sportul ne ajută să depășim epuizarea psihică, iar educația este incompletă fără sport. În aceste zile, în timpul autoizolării, sportul este o parte integrantă a educației. Elevii trebuie să rămână activi chiar dacă stau în casă, pentru a evita oboseala și starea de letargie. Sportul îmbunătățește circulația sângelui și îi menține în formă. Invităm elevii alături de părinți să ni se alăture la aceste sesiuni de sport în vacanță, pentru că puterea exemplului este un factor extrem de important pentru copii, atunci când vine vorba de motivația pentru a face sport”, a spus Victoria Foster.

Și Simona Haiducu, profesoară de balet și Dance Fusion la Avenor College a contribuit la programul de sport și a filmat, pentru părinții din comunitate, o oră de pilates. Aceasta poate fi accesată aici.

„Exercițiile de pilates se potrivesc oricui, indiferent de vârstă. În această perioadă este foarte important să rămânem activi, chiar dacă suntem nevoiți să stăm în case. Lecția de pilates vă va ajuta să vă îmbunătățiți tehnica respirației, mobilitatea și abilitatea de a vă concentra. Fiecare exercițiu este executat acordând mare atenție tehnicilor de respirație. Pentru a obține beneficii maxime, este recomandat să practicăm sport de cel puțin trei ori pe săptămână, de aceea, vă încurajez să participați la Easter Holiday Virtual School și să vă alăturați inițiativelor sportive ale școlii, chiar în timpul învățării virtuale, așa cum știm că obișnuiați să faceți și offline”, a spus Simona.

Pe lângă orele de sport, întreaga echipă de profesori Avenor a pregătit programe interactive care se vor desfășura prin intermediul aplicației ZOOM. Activitățile gândite de profesorii de arte, muzică, drama și sport, se adresează tuturor elevilor și părinților din comunitate care doresc să ni se alăture. Vă urmăm o vacanță liniștită!