Avenor College organizează cea de-a 11-a ediție a concursului național de pian „Friends of the Piano„, care va avea loc duminică, 11 iunie 2023, în sala de festivități a Colegiul Național de Muzică George Enescu din București.

Evenimentul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani, care studiază pianul ca activitate extracurriculară sau hobby cu o frecvență de una-două ore pe săptămână. 

Se spune că muzica este un limbaj universal. Pornind de la această evidență, acum 11 ani, ca școală, am realizat că pentru copiii care studiază pianul ca hobby nu există un cadru formal care să le ofere șansa de a se împărtăși experiența lor de învățare și de a primi validare și recunoaștere pentru munca lor.

Așa a aparut ideea organizării unui concurs național de pian, adresat copiilor neprofesioniști, pe care l-am numit Friends of the Piano.

De-a lungul anilor, Friends of the Piano a dus multă bucurie copiilor, părinților și profesorilor de pian, a oferit motivația de a continua și forța de a se autodepăși.

Așadar, vă așteptăm cu drag la cea de-a 11-a ediție a Concursului Național Friends of the Piano.” – spune Claudia Andrei, Coordonator PSHE și Cluburi Avenor College.

Friends of the Piano este un concurs care încurajează pasiunea copiilor pentru studiul muzicii și îi ajută să înțeleagă mai bine importanța artei și a culturii în viața de zi cu zi.

Participarea tinerilor muzicieni la astfel de evenimente este esențială pentru a stimula talentul și abilitățile lor artistice. În același timp, concursul reprezintă o alternativă culturală de petrecere a timpului liber pentru copii.

Concursul este împărțit în două secțiuni: Secțiunea A – individual, unde repertoriul va fi prezentat din memorie, fără partitură, și Secțiunea B – ansamblu la 4 mâini, unde repertoriul poate fi prezentat din memorie sau de pe partitură. 

Premiile I, II, III și Mențiuni vor fi acordate, în funcție de decizia juriului, fiecărei categorii în parte.

De asemenea, va fi acordat și Premiul Special Avenor „Friends of the Piano”, care va fi anunțat în cadrul Galei Premiilor „Friends of the Piano”. Gala va include și un scurt recital al premianților.

Toate detaliile cu privire la competiție se regăsesc în Regulamentul Concursului, iar înscrierile se fac exclusiv online până vineri, 26 mai 2023, ora 12.00. După această oră, sistemul nu mai acceptă înscrieri.

Evenimentul este un prilej de a încuraja pasiunea copiilor pentru muzică și de a promova importanța artei și a culturii în educația lor. 

Sperăm ca și ediția de anul acesta să reunească un număr mare de talente. Mult succes tuturor participanților!