Continuăm seria interviurilor prin care vă invităm să descoperim împreună pasiunile și talentele membrilor comunității Avenor College. Inițiativa îi aparține Ioanei, elevă în clasa a 10-a la Liceul Internațional Avenor.

Eva, elevă în clasa a 8-a și bursier Avenor College, a dovedit în multe rânduri că este o elevă model și un membru implicat al comunității Avenor. Are în palmares premii la diferite competiții sportive și multe activități caritabile prin care își dorește să transmită colegilor cultura bunătății. Vă invităm să aflați mai multe despre ea.

Ioana: Spune-ne câteva cuvinte despre Eva Preoteasa. Cum te-ai prezenta pe tine?

Eva: Bună! Mă cheamă Eva Preoteasa, am 14 ani și sunt elevă la Avenor College în clasa a opta.  Îmi place să cânt ocazional la pian, fac tenis de performanța și îmi place să pictez.  

I: Cum reușești să îmbini performanța ta în școală cu activitățile extracuriculare?

E: Recunosc că este cam greu. Eu ajung foarte târziu acasă, totuși îmi fac timp și de teme, proiecte și învățat. Câteodată mă ajută și faptul că pot să-mi fac temele la școală.

I: Ce a însemnat pentru tine Woman’s Tennis Charity Tour Ready Play – eveniment caritabil la care ai participat și care își propune să genereze donații către proiectul „Sprijin pentru adolescenții și tinerii cu autism” al Asociației Învingem Autismul?

E: Eu am luat parte la acest eveniment pentru că mama mea nu a mai putut să participe. A fost o experiență foarte plăcută, iar faptul că am putut să ne și amuzăm și să donăm banii strânși a fost foarte frumos.

I: Cum a prins viață proiectul tău caritabil „Charity Spirit”? Spune-ne mai multe despre el.

E: Acum 3, 4 ani, am fost într-o excursie la Vâlcea, la o școală care se afla într-un sat mai mic. Am văzut multe lucruri de care copiii de acolo duceau lipsă și am vrut să-i ajut cumva. Așa că m-am decis să o fac prin intermediul proiectului „Borcanul recunoștinței”. Proiectul consta în a duce Borcanul câte o săptămână în fiecare clasă, iar elevii donau cât voiau ei și puneau bilețele cu gânduri bune. Iar pentru evenimentul Cultural Celebration Day – eveniment caritabil organizat de Avenor College – pictez tricouri pentru standul „Charity Spirit”. 

I: Te implici în foarte multe activitați atât școlare, cât și extrașcolare. Ce drum vrei să urmezi pe viitor?

E: Nu sunt foarte sigură. Aș vrea ori să continui să fac tenis de performanță, ori să mă fac arhitect. Din păcate, trebuie să aleg un singur drum pentru că nu o să pot să fac performanță în ambele domenii, în paralel. 

I: Ce îți propui să reușești anul acesta?

E: Anul acesta îmi propun să-mi mențin notele la un nivel cât mai înalt și să continui cu proiectele caritabile. În același timp, îmi propun să împart bunătate prin școala.