Motivată de exemplul colegilor bursieri mai mari, Alexandra și-a dorit mai mult decât orice să fie bursier Avenor. A aplicat doi ani la rând până când a obținut bursa dorită.  Acum este implicată în patru proiecte de voluntariat în calitate de bursier și e motivată să meargă cu ele mai departe. Povestea ei vă poate inspira dacă planificați să urmați acest parcurs. 

Avenor: Povestește-ne despre tine și ce  despre ce înseamnă să fii elev bursier la Avenor?

Alexandra: Numele meu este Alexandra și sunt elevă în clasa a 9-a la Avenor College. Beneficiez de bursă Avenor din 2019 și consider că acest statut mă motivează să fiu un model pentru colegii mei – atât din punct de vedere comportamental cât și din punct de vedere academic. Cred cu tărie că bursierul Avenor trebuie să fie mentor pentru colegii lui și un prieten la care se poate apela oricând cu orice problemă.

Dincolo de viața de elev, sunt o tânără de 15 ani căreia îi place să danseze și să își petreacă timpul alături de prieteni. 

Avenor: Ce te-a determinat să aplici pentru bursă?

Alexandra: Prima dată când am auzit despre bursele de merit eram în clasa a 5-a la ceremonia de final de an în care au fost prezentați bursierii Avenor de la vremea aceea. Fiecare a urcat pe scenă și a prezentat în fața tuturor proiectul de bursă, explicând modul în care lucrează, cum colaborează și interacționează cu ceilalți colegi, ce impact are proiectul la nivelul comunității și așa mai departe. Entuziasmul, ambiția și perseverența lor m-au uimit. Mi s-a părut incredibil că niște elevi cu doar câțiva ani mai mari decât mine sunt capabili să deruleze asemenea proiecte, cu obiective așa de ambițioase. Acea ceremonie mi-a rămas în minte și m-am gândit mult timp la ea pe parcursul semestrului iar când s-a lansat programul de burse am decis să aplic și să îmi încerc și eu norocul, motivată fiind de ceea ce văzusem în cadrul acelei festivități. Am considerat la momentul acela că este o oportunitate ce nu trebuie ratată.

Avenor: Care este povestea din spatele proiectelor în care te implici, căci ești bursiera cu cel mai mare număr de proiecte?

Alexandra: În momentul de față sunt implicată în patru proiecte: un cenaclu literar, ”From Left To Right”, un concurs de talente, ”Avenor’s got Talent”, o serie de interviuri cu profesori din Avenor, ”Interviurile Alexandrei” și o revistă de matematică, ”MATH-LY-NEWS”. 

Am intrat în aceste proiecte în timp, pe parcursul mai multor ani. Primul proiect a fost ”From Left to Right” care s-a născut din dorința de a crea un spațiu deschis și sigur – judgement free –  în care avenorienii pasionați de literatură să își poată explora pasiunea și să își cultive talentul.

“MATH-LY-NEWS” este un proiect inițiat de profesoara de matematică Mihaela Ancuța, pe care îl coordonez în colaborare cu colegul meu, Tudor. În cadrul acestui proiect, publicăm articole, probleme și proiecte matematice. Iar ”Interviurile Alexandrei” și ”Avenor’s Got Talent” au fost preluate anul acesta de la o fostă bursieră plecată la facultate, Ioana Andrei. 

Bursa Avenor, prin intermediul acestor proiecte, îmi permite să mă bucur în paralel de pasiuni distincte. 

Avenor: A existat vreun moment în care ai simțit că vrei să renunți la unul dintre proiecte? A existat vreun moment de cumpănă? Dacă da, cum l-ai depășit?

Alexandra: Deși îmi consumă foarte mult timp și e nevoie de foarte multă implicare, îmi este imposibil să renunț la  proiectele mele. Recunosc că a existat un moment în care am simțit că nu mai pot, că nu mă mai descurc cu toate și am luat în calcul să renunț la cenaclul literar. Dar, participând la o ședință ”From Left to Right” am realizat cât de legată sunt de participanții la cenaclu și mi-am dat seama că îmi e imposibil să-i abandonez pe avenorienii dedicați acestui club.

Concluzia la care am ajuns după acești ani de când sunt bursieră este că te atașezi de proiectele în care te implici, de echipele alături de care lucrezi, de colaboratorii pe care îi ai și oricât ar fi de greu nu poți să abandonezi și să lași totul în urmă.

Avenor: Cum reușești să te implici în toate proiectele tale de bursă fără ca acest lucru să afecteze rezultatele școlare?

Alexandra: Recunosc că nu mi-a fost ușor, mai ales la început dar, cu ajutorul și susținerea profesorilor mei, am învățat cum să îmi gestionez timpul în mod corespunzător astfel încât să pot îmbina cu succes activitățile școlare cu cele extracurriculare.

Avenor: Cât timp liber are un elev de nota 10 care are 4 proiecte de voluntariat în paralel? 

Alexandra: Este esențial să înveți să îți gestionezi timpul în mod corespunzător, cum să păstrezi un echilibru între școală și timpul liber. Mie, personal, îmi este imposibil să excelez din punct de vedere academic dacă nu am și timp liber pentru ieșiri cu prietenii, pentru momente de relaxare și distracție. Un echilibru între viața academică și viața socială este ceea ce îmi permite să-mi mențin performanța școlară și să mă ocup de proiectele de voluntariat.

Avenor: Ce sfat ai pentru un elev tentat de bursele Avenor dar care nu are curajul să aplice?

Alexandra: Prima dată când am aplicat pentru bursa Avenor am fost respinsă. Această respingere m-a demoralizat puțin însă nu am abandonat și anul următor am aplicat din nou pentru că am considerat că este o oportunitate pe care nu trebuie să o las să-mi scape. Astfel, le recomand tuturor elevilor tentați de ideea de bursă să aplice cu încredere pentru că este o șansă pentru un viitor mai bun.

La Avenor College oferim anual burse pentru liceu pentru elevi de clasa a 8-a (Year 9) și clasa a 10-a (Year 11). Bursele acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare și se acordă până la finalizarea ciclului de învățământ. 

Căutăm elevi care demonstrează rezultate academice și co-curriculare excepționale, care sunt un model de comportament, cu atitudine proactivă față de învățare. Bursierul Avenor participă în mod constant la evenimentele școlii și este un bun coleg și prieten.

Pentru detalii puteți scrie un email la burse@avenor.ro