Toate zvonurile sunt adevărate! Pe 5 noiembrie, la Teatrul Țăndărică, 19 liceeni Avenor organizează primul eveniment TEDxYouth@AvenorCollege. Biletele sunt disponibile AICI. 

TEDxYouth@AvenorCollege este cel mai așteptat eveniment din luna noiembrie deoarece reunește personalități din diferite domenii care vor vorbi despre eșec și greșeli, evenimentul având ca temă „CTRL + ALT + DEL. Reset and Start over.” 

Ce este un eveniment TEDx?

În spiritul ideilor care merită răspândite, TEDx este un program de evenimente  local, organizate independent, care reunesc oamenii pentru a împărtăși o experiență de tipul TED. La un eveniment TEDx, videoclipurile TED Talks și discursurile live se combină pentru a declanșa discuții și conexiuni profunde. Aceste evenimente locale, auto-organizate, poartă marca TEDx, unde x înseamnă „eveniment TED organizat independent”. TED Conference oferă îndrumări generale pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx sunt organizate autonom (sub rezerva anumitor reguli și reglementări impuse de franciză).

Care a fost inspirația noastră?

Totul a început în 2018, când Avenor găzduia Programul de Mentorship Avenor. Invitații speciali ai elevilor veneau și povesteau experiențe personale diferitelor grupuri de copii, inspirându-i cu poveștile lor. Prezentările, precum și sesiunile ulterioare de întrebări și răspunsuri au oferit elevilor o mulțime de cunoștințe și idei. Printre vorbitorii noștri s-au numărat Pavel Bartoș, Ana Consulea și Alex Găvan.

Din păcate, pandemia a forțat proiectul să ia o pauză dar, 4 ani mai târziu, Avenor a solicitat o licență TEDx și, spre bucuria noastră, ni s-a acordat una.

De ce un eveniment TED?

Evenimentele TED au scopul de a educa, a sensibiliza și a informa comunitatea locală, precum și publicul global. Ce ne dorim în cadrul acestui proiect este să abordăm subiecte cărora nu li se oferă adesea o platformă și să îl facem cât mai accesibil tuturor.

Motto-ul nostru din acest an este „Informează, stimulează, inspiră” și, cu sprijinul vorbitorilor și sponsorilor noștri, dorim să influențăm pozitiv cât mai mulți oameni prin această inițiativă.

Detaliile evenimentului

O temă potrivită pentru un eveniment TEDx este un subiect general în jurul căruia se întâmplă activitatea noastră de zi cu zi. Tema aleasă de noi în acest an este „CTRL + ALT + DEL. Reset and Start over.” Această comandă pur și simplu repornește un computer. Având în vedere contextul global actual care ne-a forțat pe cei mai mulți dintre noi să ne adaptăm precum și lumea foarte modernă în care trăim și care ne provoacă la adaptare în fiecare zi, am decis că această temă este perfectă.

Pe drumul spre succes, vor exista mereu obstacole pe parcurs. În loc să te ascunzi de eșec, uneori este mai bine să îl accepți și poate chiar să prețuiești aceste greșelile. CTRL + ALT + DEL sugerează recunoașterea greșelilor și explorarea modalităților de a le depăși astfel încât la final să devii mai puternic ca niciodată.

Unul dintre obiectivele noastre este să oferim varietate. Prin urmare, publicul va beneficia de o gamă largă de vorbitori din medii variate de interes. Aceștia sunt:

  • Cristina Bâtlan – Fondatoare Musette
  • Elisabeta Moraru – Country Manager Google Romania
  • Ionuț Budișteanu – Inventator VisionBot
  • Ciprian Lupu – Pilot de raliuri
  • Francisc Doboș – Preot Paroh
  • Oana Gheorghiu – Fondator Asociația Dăruiește Viață
  • Dana Papadima – Director Educațional Avenor College
  • Christiana Budică – Campioană Mondială la Kickboxing

TEDxYouth@AvenorCollege este un eveniment public iar detalii despre echipa organizatoare, eveniment și vorbitori se regăsesc pe:

Website-ul TED      Instagram        Facebook