La 7 ani de la deschiderea liceului Avenor, ne bucurăm să fim în fața unui moment extraordinar în evoluția școlii noastre. Deschiderea unei noi clădiri, dedicate exclusiv elevilor din clasele 6-12 creează oportunități noi pentru elevii care își doresc să ni se alăture și așteptau un loc la Avenor. 

Organizăm așadar, pe 5 mai, un eveniment dedicat acestor familii, pentru a le oferi ocazia să-i cunoască pe elevii și profesorii noștri și să afle direct de la ei cum se desfășoară învățarea la Avenor. 

Ne bucurăm întotdeauna să spunem povestea școlii noastre prin propriile noastre experiențe de învățare. Eu sunt la Avenor din clasa a 5-a și până acum, în clasa a 10-a, am fost implicată în zeci de proiecte pe care le-am coordonat. Printre ele se enumeră Avenor Mentorship Programme pe care l-am început în clasa a 6-a, cu invitați precum Pavel Bartoș, Ana Consulea și Tedy Ursuleanu. În calitate de Președinte al Consiliului Elevilor am implementat Hoodie-ul Avenor, iar anul acesta am onoarea să coordonez TEDxYouth@AvenorCollege împreună cu 22 dintre cei mai muncitori oameni pe care îi știu. Cred că în toate aceste experiențe m-a ajutat enorm faptul că i-am avut alături pe colegii mei, faptul ca profesorii noștri ne-au ghidat cu pricepere și claritate și ne-au deschis oportunități pe care nu am fi putut singuri să le accesam. La Avenor avem parte de un mediu foarte deschis la orice inițiativă, și sunt sigură că multe alte proiecte vor urma.” spune Sandra Pitu, una dintre gazdele acestui eveniment.

„Acesta este un moment foarte interesant în evoluția școlii noastre. Ne pregătim să deschidem o nouă clădire care va găzdui peste 250 de elevi anul viitor. Liceul nostru s-a dezvoltat frumos în ultimii ani. Avem 3 generații de absolvenți care învață acum în universități de prestigiu și programele noastre s-au diversificat foarte mult între timp. Ne dorim să creăm oportunități pentru o dezvoltare cât mai completă a elevilor noștri. 

Ne bucurăm că elevii din clasa a 12 au început deja să primească oferte de la Universități și am fost încântați să aflăm că Andrei, unul dintre elevii noștri de clasa a 12-a, a fost admis la Harvard.” – Diana Segărceanu, Director Executiv Avenor College.

Liceul Avenor College oferă programe de învățare în sistem britanic

IGCSE – International General Certificate of Secondary Education acoperă primii doi ani de studiu – clasele a 9-a și a 10-a din sistemul românesc / Year 10 și Year 11 din KS4 din sistemul britanic.

Advanced AS/A2 – Cursul Advanced Level are două părţi: AS și A2. Acestea acoperă ultimii doi ani de liceu – clasele a 11-a și a 12-a din sistemul românesc/ Year 12 și Year 13 din KS5 în sistemul britanic – și pregătesc elevii pentru intrarea la Universitate.

La gimnaziu, elevii Avenor au posibilitatea să-și aleagă linia de studiu. Începând cu clasa a 6-a este conturat un program personalizat de orientare școlară. Elevii au posibilitatea de a opta pentru studierea matematicii, a limbii engleze și a științelor în sistemul britanic şi susţinerea evaluărilor specifice acestei linii sau pentru studierea matematicii şi a limbii române în sistemul național şi susţinerea examenului de Evaluare Naţională.