Richard Thomason, noul Head of Secondary la Avenor, a ales să fie profesor din pasiune pentru Istorie. Din dorința de a avea un impact cât mai relevant în educație rolul lui în cadrul școlilor în care a lucrat a devenit tot mai mare și mai cuprinzător.

Își dorește să le ofere elevilor Avenor cât mai multe oportunități de dezvoltare și să devină un membru deplin al comunității noastre.

 

Bună, Richard! Bine ai venit la Avenor! Povestește-ne puțin despre tine.

Cel mai mult îmi place să călătoresc și să explorez pentru a învăța cât mai multe despre lumea în care trăim. Îmi place să experimentez diferite culturi și să mă bucur de peisajele minunate pe care le poți descoperi. De asemenea, îmi place muzica și ascult și cânt cu plăcere muzică folk acustică. În ceea ce privește sportul, îmi place să joc tenis și îmi place să mă uit la fotbal și box. Sunt un fan înfocat al echipei FC Liverpool de când aveam 3 ani.

Predau History pe care am studiat-o la universitate alături de filozofie. Ambele discipline mă pasionează în egală măsură și le studiez în continuare cu plăcere.

În plus, îmi place să gătesc și să încerc diferite mâncăruri. În week-end-uri fac plimbări și încerc să petrec cât mai mult timp în natură, fiind o activitate care mă relaxează.

 

De ce ai ales o carieră în domeniul educației? 

Inițial, am decis să urmez o carieră în învățământ datorită pasiunii pentru Istorie și a dorinței de a împărtăși entuziasmul meu cu tinerele generații. Mi-am continuat cariera și am avansat în leadership pentru a avea o influență mai amplă. Consider că educația este aspectul vital al civilizației umane și ea trebuie abordată holistic. Astfel, trebuie să ne asigurăm că tinerii își dezvoltă deopotrivă abilitățile necesare pentru integrarea pe piața muncii dar și preocuparea pentru conservarea planetei și valorile morale. 

Dintr-o perspectivă personală, cred că educația adecvată îmbogățește experiența de viață a unei persoane, făcând-o mai amplă și mai stimulantă. 

Vreau să lucrez într-o școală care îi inspiră pe elevi să aprecieze lumea din diferite perspective, fie că vorbim despre istorie, știință, limbă, artă, sport sau alte domenii care pot fi studiate la Avenor. 

Îmi doresc ca toți elevii să aibă numeroase oportunități care să îi ajute să reușească să își atingă obiectivele, să prospere și să experimenteze cât mai mult din ceea ce le oferă viața.

 

Te-ai mutat recent din Uganda. Ce șocuri culturale ai experimentat odată cu această schimbare?

Mă tem că șocul principal va fi în diminețile reci de iarnă! 

Până acum, principala provocare pe care am întâmpinat-o a fost incapacitatea de a vorbi limba nativă, dar fac eforturi active să învăț româna. Voi avea nevoie de ajutor. 🙂

În afară de limbă, am fost foarte impresionat de București. Este un oraș frumos, cu personalitate, istorie și cultură. Plimbările prin București sunt foarte surprinzătoare și stimulante, la fiecare colț poți să ai parte de o surpriză, trecutul și prezentul surpinzându-te în egală măsură.

 

Dar în ceea ce privește educația?

Școala din Uganda, de la care vin, și Avenor au multe lucruri în comun, cum ar fi amploarea și curriculumul. Ambele școli oferă programe IGCSE și A Level. 

În Uganda, am lucrat la o școală internațională, dar am vizitat și uneori am interacționat cu școli mai puțin privilegiate, care nu aveau finanțare și cărora le lipsea atât infrastructura cât și profesori bine calificați. 

Această experiență m-a făcut să realizez cât de norocos sunt având oportunitățile pe care le-am avut în timp, și am învățat că în viață nu trebuie să luăm nimic ca fiind garantat.

 

Ce așteptări ai de la Avenor?

Sper să găsesc aici o comunitate unită, care se susține reciproc, în care toți elevii, personalul și părinții simt că fac parte din ceva special. Puterea comunității este incredibilă.

Avenor este o școală unică în sensul că deși este o școală internațională, este puternic înrădăcinată în cultura românească și prețuiește această moștenire. 

Pentru mine este un privilegiu să am oportunitatea de a face parte din această comunitate.

 

Care sunt obiectivele pe care ți le propui pe termen lung?

Obiectivul meu este să fac mai bună o școală care este deja extraordinară, oferindu-le elevilor cât mai multe oportunități și șansa de a se implica în cât mai multe activități. Avenor se bucură deja de succes dar cred că întotdeauna trebuie să ne dorim mai mult și să tindem spre excelență.

Motivul pentru care mi-am dorit să mă alătur Avenor a fost că am putut să văd  în mod evident dedicarea fiecărui membru din echipă pentru ca școala să devină cea mai bună din lume. Acesta este și obiectivul meu!