Ana-Caterina, bursier la Avenor College și elevă în clasa a 10-a la liceul nostru, face un top 3 al motivelor pentru care merită să aplici pentru o bursă la școala noastră. Te invităm să le descoperi și să aplici pentru o bursă la Avenor College.

Mă numesc Ana-Caterina și sunt bursier la Avenor de foarte mult timp. Pot spune deja că mă consider un „Ambasador Avenor”. Îmi doresc ca tu, viitorul meu coleg bursier, să ai o viziune completă asupra tot ceea ce înseamnă această experiență la Avenor College.  Fiecare parcurs academic este unic, însă știu sigur că anii pe care îi vei petrece la noi în școală vor fi uimitori, atât din punct de vedere academic, cât și pe plan personal. Iată trei motive pentru care cred că tu ar trebui să aplici pentru o bursă Avenor College:

  • Îți dezvolți abilitățile de comunicare și leadership

Faptul că rezultatele academice ale elevilor Avenor College sunt remarcabile este un lucru deja cunoscut, însă eu vreau să-ți vorbesc despre cum poți să te dezvolți personal ca bursier în școala mea. Fiecare proiect de bursă te va învăța cum să îți dezvolți personalitatea, abilitățile de comunicare și leadership, și cum să interacționezi cu multe tipuri de persoane. Asta cred că este cheia acestui program – mie, bursa Avenor College mi-a oferit posibilitatea să explorez mai multe laturi ale personalității mele și să valorific fiecare abilitate pe care am dobândit-o. 

De la faptul că avem beneficiul de a alege propriile noastre materii, până la faptul că profesorii nu sunt niciodată deranjați când elevii își spun părerile, toate aceste lucruri ne ajută să ne clădim ca indivizi autentici și sinceri față de noi, și față de cei din jurul nostru. Cred că acest lucru este esențial pentru dezvoltarea ca viitori cetățeni ai lumii moderne.

  • Vocea ta este ascultată de managementul școlii

Mi-am dat seama cât de norocoși suntem pentru că am avut ocazia să trăim experiențe în afara „Avenorului nostru”. În calitate de elevi bursieri, avem oportunități uimitoare: întâlnim elevi din alte școli, participăm la conferințe și discuții cu persoane interesante, antreprenori de top, profesori universitari, personalități diverse din întreaga lume, mergem în călătorii și experimentăm viața și în afara campusului. Acestea sunt unele dintre cele mai dragi amintiri ale noastre. Eu îmi amintesc cu drag de momentul în care am participat la Summit-ul Tineretului din Transilvania – o întâlnire a elevilor din întreaga lume; de toate competițiile de debate și îmi amintesc cu recunoștință de toate întâlnire cu potențiali profesori din școală, cărora am avut posibilitatea să le dăm feedback, adică am avut oportunitatea să alegem pentru noi și în numele școlii noastre. Ca elev al Avenor College, o să îți fie foarte clar că ești un factor important al întregului proces decizional.

  • Găsește-ți prieteni și mentori în comunitate

Când am început să scriu acest „top 3”, mi-am dat răgaz să mă gândesc la ce iubesc eu cu adevărat la Avenor. Mi-a fost foarte simplu să găsesc răspunsul: iubesc comunitatea, faptul că aici se află prietenii mei, faptul că aici sunt ascultată. Oriunde aș ajunge în lume, Avenor va fi mereu o parte importantă a personalității mele și o perioadă extrem de dragă sufletului meu. Tu, viitorul meu coleg bursier la Avenor, îți vei găsi aici prieteni și vei învăța că este foarte ușor să ai încredere în persoanele din jurul tău. Atunci când ai o relație relaxată cu profesorii tăi, procesul de învățare devine mai ușor și mai eficient. 

Chiar dacă îți vorbesc despre comunitatea specială pe care o avem aici la Avenor, și chiar dacă consider că este unul dintre cele mai valoroase atuuri ale noastre ca școală, cred că în fiecare școală ar trebui să existe un sentiment de individualitate pentru elevi. Din fericire, elevii își pot găsi individualitatea la Avenor. Fiecare elev este privit individual, are oportunități pliate pe abilitățile lui și fiecare simte că are în față un drum care este adaptat pentru visurile și pasiunile lor. 


Deși mai există multe alte motive pentru care bursa Avenor College este o oportunitate extrem de importantă pentru fiecare elev din România, acestea au fost cele trei motive ale mele, pentru care cred că tu ar trebui să aplici în programul de burse Avenor College. Mult succes!”

Sesiunile de admiteri pentru programul de burse Avenor College se adresează elevilor de gimnaziu și liceu care sunt în prezent în clasele a 6-a și a 7-a, respectiv clasa a 8-a (Year 9) și clasa a 10-a (Year 11). 

Vă invităm să aflați detalii despre acordarea burselor, criterii, înscriere și calendarul programului pentru anul școlar 2020-2021 accesând acest link.