Înainte de a deschide porțile Avenor High School în septembrie 2015, acum când construim oferta educațională pentru cei 4 ani de liceu suntem curioși să aflăm părerea adolescenților despre liceul ideal. Așa că am pus la cale un concurs de vblogging în care tinerii să ne spună în 2 minute cum arată pentru ei cel mai bun liceu.

Am fost foarte nerăbdători să aflăm ce vor spune concurenții de la “Fii vocea Avenor” și pot să mărturisesc că am avut și-o oarecare teamă gândindu-ne că vor spune că liceul ar trebui să fie o recreație mai mare. Surpriză, surpriză! Este extrem de plăcut să constatăm că mulți aspiranți la liceu din toată țara au fost provocați de subiect și că toți concurenții își doresc un liceu în care să se învețe, în care să se dezvolte, în care să poată să-și descopere sau să-și urmeze pasiunile, un liceu care să ai aibă radio și revistă. Tinerii concurenți sunt încrezători în forțele lor, știu foarte clar ceea ce vor și mai ales cum ar trebui să se schimbe actualele licee de stat, cum ar putea să fie mai bine provocați pentru a învață lucruri folositoare, care ar trebui să fie relația cu profesorii și cum ar trebui să fie orele pentru a-i avea implicați într-o măsură cât mai mare.

Ne-am bucurat foarte tare că pe lângă elevii de 11-14 ani, aspiranți la liceu care au intrat în concurs, a acceptat cu bucurie provocarea și un vbloogger, deja celebru: Levi Elekes, un tânăr de 19 ani a cărui pagină de Facebook a strâns peste 60,000 de Likes și care este o adevărată inspirație pentru tineri, pentru vederile sale curajoase dar și pline de conținut, despre multe dintre preocupările tinerilor de astăzi. Așadar, Levi aœ”povestit” în 30 de minute cum vede el viața de liceu. L-am urmărit cu plăcere pentru că vorbește aproape ca un „om mare” și îi mulțumim pentru că am învățat de la el multe lucruri valoroase pentru liceul Avenor.

Filmul său “Cum ar arăta liceul ideal?” a strâns peste 40,000 de vizualizări pe YouTube și peste 900 de Shares pe Facebook. Cu această ocazie ni s-a confirmat că tinerii sunt pregătiți să învețe, să se implice, să-și aducă o contribuție la propria lor pregătire. Puteți să-l urmăriți pe Levi la http://youtu.be/zU0IOXwmcmk.

V-a plăcut? V-a surprins? Încă puteți să-i încurajati pe tinerii de 11-14 ani să-și spună și ei părerea despre liceul ideal participând la concursul “Fii vocea liceului Avenor!” (https://www.avenor.ro/concurs-avenor/) până pe 9 decembrie 2014. Succes!