120 de elevi beneficiari, o experiență de 13 ani și un program de peste 650.00 de euro. Aceasta este descrierea extrem de succintă a Programului de burse Avenor. Dar ce înseamnă acest program de burse dincolo de cifre?

 

Există voci care descriu programul drept o șansă la excelență, altele drept o oportunitate ce nu trebuie ratată. Unii sunt motivați de dorința de a reuși, încurajați fiind de rezultatele unui sistem de învățământ care în fiecare an își demonstrează eficiența, iar alții sunt captivați de povestea de succes a celorlalți, de proiectele derulate și de impactul pe care îl au asupra comunității. 

Indiferent de obiectivele care îi determină să aplice la programul de burse, elevii candidați în acest  program sunt cu siguranță elevi extraordinari care își doresc să ajute, să se implice, să facă schimbări – pentru ei și pentru cei din jurul lor.

Dana Papadima, Director Educațional Avenor College și membru al Comisiei de burse oferă o descriere completă a profilului bursierului Avenor.

Bursierul Avenor întrunește o seamă de caracteristici academice și trăsături morale care descind direct din valorile Școlii noastre și valorifică la maxim profilul elevului Avenor, în general. 

 Evident, standardele de excelență academică sunt extrem de ridicate, dar, alături de acestea, ne dorim ca bursierii noștri să dovedească o atitudine constant pro-activă, să respecte în mod exemplar standardele de comportament, să participe la toate evenimentele Școlii, să constituie adevărate modele pentru toată comunitatea noastră școlară. Alături de aceste criterii care, în sine, sunt un deziderat pentru toți elevii școlii, bursierul Avenor își demonstrează plusvaloarea printr-un proiect individual (uneori de mini-echipă) pe care îl propune, îl conduce și monitorizează pe parcursul unui an școlar, sau, după cum este cazul, pe mai mulți ani. Evident, și proiectul fiecărui bursier se circumscrie profilului de elev Avenor, putând îmbrăca forme diferite (artistic, ecologic, academic, creare de evenimente) reflectă autonomia de lucru și angajarea emoțională și morală în viața comunității.

Bursierii Avenor din anul școlar 2021 – 2022

În anul școlar 2021 – 2022 Avenor a susținut 14 bursieri – 4 bursieri noi și 10 bursieri din anii anteriori. Vă invităm să aflați motivele care au stat la baza deciziei fiecăruia dintre noii bursieri de a se înscrie în această cursă pentru excelență.

Tudor, clasa a 9-a

Pentru mine statutul de bursier este o onoare, dar și o oportunitate de a mă dezvolta și de a evolua. Venind dintr-o școală de stat, am căutat un sistem educațional care să încurajeze dezvoltarea elevilor la toate nivelurile. Am aplicat pentru o bursă la Avenor pentru că m-am identificat cu valorile școlii și pentru că mi-am dorit să mă dezvolt și să-mi ating întregul potențial.”

 

Antonia, clasa a 11-a

Am aplicat la programul de burse pentru că îi admiram pe ceilalți colegi bursieri și proiectele pe care ei le derulau. M-am dorit să fac și eu același lucru. Statutul de bursier Avenor reprezintă pentru mine o modalitate prin care îmi pot asuma mai multe responsabilități, de mă provoca și în același timp un mod prin care pot oferi ceva înapoi comunității. Până acum, a fost o experiență extraordinară de care sunt foarte bucuroasă.

Ada, clasa a 9-a

”Când am aplicat prima dată, motivația mea inițială a fost să accept o nouă provocare. Întotdeauna am considerat că pot păstra destul de ușor un echilibru între activitățile școlare și cele  extracurriculare, așa că am fost provocată de această perspectivă.

În plus, mi-am dat seama că este o oportunitate uriașă de a-mi dezvolta abilitățile organizaționale și de leadership. Privindu-i pe colegii bursieri, am apreciat mereu tot efortul și ambiția cu care lucrează pentru a-și aduce proiectele la viață. Eram sigură de faptul că în spate erau ore lungi de muncă, dar știu că doar așa poți învăța și progresa. 

Și nu în ultimul rând, am fost convinsă de faptul că această bursă va avea un impact pe termen lung asupra vieții mele profesionale dar și personale. Pentru mine, această bursă înseamnă oportunități nenumărate de a face conexiuni, de a explora diferite subiecte și teme și de a face o schimbare în viața la Avenor.”

Alexa, clasa a 11-a

Am ales să aplic pentru bursă pentru că, la acea vreme, credeam cu tărie că îndeplinesc criteriile unui bursier. Am avut notele necesare pentru a aplica, dar nu acesta a fost motivul principal. Am decis să aplic pentru că am vrut să aduc o nouă perspectivă comunității cu proiectul meu, Avenor Wellbeing, un proiect care se concentrează pe bunăstarea elevilor din Avenor. În plus, am vrut să fiu un model pentru ceilalți elevi și să-i motivez să-și atingă obiectivele.

Programul de burse Avenor College oferă burse pentru liceu care acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare. Bursele se acordă până la finalizarea ciclului actual de învățământ, sub condiția respectării clauzelor contractului de bursă.

Procesul de aplicare și de selecție al bursierilor noștri este făcut în condiții de extremă transparență, criteriile ce trebuie atinse fiind publicate pe site-ul Avenor, ca de altfel și calendarul de aplicații.