La Avenor ne pregătim să serbăm Ziua Încoronării Regelui Charles al III-a.

Iar primii care s-au apucat de treabă sunt bucătarii Avenor care au hotărât să ne ofere o tratație specială pentru a marca această zi istorică.

Chef Dan Neacșu a ales un desert tradițional britanic – Lemon Curd – crema de lămâie servită sub formă de tartă.

Crema de lămâie (Lemon Curd) se numără printre primele creme de fructe și este cea mai cunoscută. Originală din Anglia, această cremă datează de la începutul anilor 1800 când rețeta era destul de literală, deloc asemănătoare cu ce numim azi ”Lemon Curd”. Apoi a existat ”Lemon Cheese” (brânza de lămâie) care era folosită pentru a pregăti tarte cu lămâie. 

Rețeta originală spunea ”să freci o bucată tare de zahăr”, care la vremea respectivă nu exista în formă granulată, de coaja unei lămâi ca să extragi esența și culoarea dar să obții și zestul.

În zilele noastre, deși rețeta s-a rafinat pentru un plus de finețe și savoare, ea rămâne una dintre cele mai simple rețete pentru un desert care poate fi servit în diverse forme.

Ingrediente pentru Lemon Curd:

  • 6 gălbenușuri
  • 180 gr. de zahăr
  • zest de la două lămâi
  • 80 ml. zeamă de lămâie
  • 110 gr. de unt

Mai întâi, amestecați zahărul, ouăle și coaja de lămâie într-o cratiță de oțel inoxidabil. Apoi, adăugați sucul proaspăt de lămâie și amestecați ingredientele până se omogenizează bine.

După aceea, adăugați untul nesărat și amestecați constant la foc mediu până când crema se îngroașă. Întregul proces nu trebuie să dureze mai mult de șase minute.

Mai țineți crema pe foc câteva minute până când dă în clocot și apoi opriți focul.

Pentru a obține o cremă fină, strecurați amestecul obținut printr-o strecurătoare de sârmă. Apoi puneți la frigider până se răcește complet.

Cu doar patru ingrediente, English Lemon Curd este un desert fin, cu o aromă de lămâie care îți copleșește simțurile. Este o cremă perfectă ca topping sau poate fi servită ca atare ori sub formă de tartă.

Regele Charles al III-lea, după încoronare, cu siguranță va degusta tarte cu Lemon Curd.

Bucurați-vă de Ziua Încoronării!