Anul acesta, pe 28 iunie, elevii de liceu, părinții, profesorii și partenerii de practică care au răspuns invitației noastre, au participat la evenimentul de prezentare internshipurilor.

105 elevi de liceu au beneficiat timp de o săptămână de experiențe practice de învățare în firme din domeniul lor de interes. Au avut astfel ocazia să arunce o privire în viitor și să vadă în ce măsură li se potrivește o carieră sau alta.

În cadrul evenimentului din 28 iunie ne-au povestit experiențele lor, ce au învățat pe durata internshipului, au subliniat punctele tari și au semnalat aspectele care pot fi îmbunătățite.

Reunite pe 8 teme – STEM, Creative Arts, Architecture & Design, Marketing, Medicine, Social Science, Finance și Business – prezentările liceenilor au ilustrat  o multitudine de industrii, fiecare dintre ele fiind o potențială carieră. 

Am ales să fac un stagiu în această domeniu (Business) deoarece cred că va fi foarte benefic pentru cariera mea viitoare, dar și pentru că mi s-a părut foarte interesant să descopăr ce se petrece în spatele ușilor unei companii și să înțeleg pe deplin cu ce se confruntă în viața de zi cu zi. 

Pot spune cu sinceritate că săptămâna a trecut foarte repede, deoarece am fost cu toții extrem de implicați în sarcina pe care am primit-o – aceea de a crea de la zero un nou restaurant în București. De la bugete la căutarea de locații și crearea unui business plan, varietatea sarcinilor și implicarea personalului au creat într-adevăr o experiență de neuitat pentru mine și colegii mei, transformând ceea ce era o circumstanță dificilă de muncă într-o experiență plăcută și motivantă.”- spune Ana, elevă în clasa a 9-a Omega.

”Pe durata internshipului am văzut în mod direct cum se formulează strategiile de business și cum se iau decizii care să ducă la atingerea obiectivelor. Această experiență ne-a oferit posibilitatea de a înțelege implicațiile practice ale conceptelor teoretice și ne-a dat o nouă perspectivă asupra practicilor de afaceri. 

La IB CARGO, supervizorii noștri s-au străduit să ne facă să ne simțim bineveniți și au fost foarte înțelegători față de nevoile noastre. În ansamblu, internshipul a fost foarte util și, datorită multitudinii de detalii pe care le-am primit despre business și despre industrie în ansamblu, unii dintre noi am conștientizat că aceasta nu este cea mai bună carieră pentru noi, ceea ce reprezintă un beneficiu extraordinar pe care internship-ul ni l-a oferit.” – spune Korin, clasa  9 Alfa.

”În ultimul an m-am confruntat tot mai mult cu gândul la viitoarea mea carieră și mi-am pus întrebarea dacă Medicina este o alegere potrivită pentru mine. Este o decizie care m-a frământat neîncetat.

Pe măsură ce m-am lovit de această problemă, mi-am dat seama de importanța luării unor alegeri calculate, chiar și în contextul în care timpul avut la dispoziție nu este foarte generos. Alegerea universității la care să studiez și a specializării pe care să o urmez necesită o evaluare atentă. 

Săptămâna trecută am avut privilegiul de a mi-o petrece la Neuroaxis, o renumită clinică de neurologie. Aici am întâlnit o gamă diversă de pacienți, de la cei cu afecțiuni comune precum migrenele, până la persoanele care luptă cu boli rare, fără tratamente specifice. Aceste experiențe mi-au oferit o înțelegere profundă a ceea ce înseamnă să fii medic.  

Pot spune că, indiferent de traiectoria pe care o va avea cariera mea, impactul timpului petrecut la Neuroaxis și lecțiile învățate aici vor rămâne înrădăcinate în călătoria mea profesională. În concluzie, viitorul poate fi încă incert, dar experiențele de la Neuroaxis reprezintă o bază solidă pe care să construiesc mai departe. Cu speranța că voi face o diferență în viețile celor pe care îi întâlnesc, angajamentul de a servi pacienții cu empatie și de a oferi informații medicale cu claritate mă vor ghida în cariera mea dedicată vindecării.” – spune Filip, clasa 11 Alfa.

”Am avut oportunitatea de a lucra alături de echipa Avenor la internshipul de Marketing&Comunicare. Am fost foarte entuziasmată deoarece fiind relativ familiarizată cu domeniul Marketing după orele de Media Studies, știam că încă mai am multe de aflat. Cu câteva zile înainte de internship am aflat programul pe care îl vom avea și workshopurile cu firmele externe mi-au stârnit curiozitatea.  

Am fost surprinsă de cât de bine structurat a fost acest internship și de faptul că în fiecare zi am avut numeroase activități, una mai interesantă decât cealaltă. Am descoperit lucruri noi despre brandul Avenor și am avut ocazia de a pune în practică toată “teoria” învățată. 

Am descoperit că branding-ul este mult mai complicat decât aș fi crezut și chiar m-aș vedea activând în viitor în acest domeniu, urmându-mi astfel pasiunea.

Nu voi uita niciodată acest internship deoarece pe lângă faptul că am cunoscut persoane noi și am luat parte la activități interactive prin care mi-am dezvoltat noi abilitați, am învățat cât de complicat este să treci printr-un proces de rebranding și cât de important este fiecare detaliu în orice campanie de marketing.” – spune Teodora, clasa 10 Delta.   

Mulțumim încă o dată Partenerilor de Viitor care au făcut posibil acest proiect prin oferirea de internship-uri în companiile lor: ACE Project Management, Aparterre Shop, Asociația Go-Ahead, Tudor Lucaciu & Castel Film Studios, Asociația Deci Se Poate, Eau de Web, Enso Design, Filgud, Helenic Cables, IB Cargo, KPMG, Maison de Crêpes, Muzeul Fotbalului, Neuroaxis, Biroul de avocatură Nipaa – Negoiță, Iancu și Panaitescu, Oxygen, Picktwo, Laboratoarele Regina Maria, Symbold Studio, Surf Cafe, Teatrul Național București, Wellborn și [Yellow Car].