105 elevi de la liceu se bucură în această perioadă a anului școlar de una dintre cele mai interesante experiențe de învățare – Programul de Internshipcare le oferă posibilitatea de a face stagii de practică în companii din domeniile lor de interes. 

Prin această experiență, care completează programul academic, elevii au posibilitatea să își exploreze pasiunile în încercarea de a valida potențiale opțiuni de carieră. 

Obiectivul programului este să îi pregătească pe elevi pentru viața de după Avenor și să le ofere oportunități interesante și provocatoare experimentând medii de lucru reale.

Anul acesta, cu sprijinul comunității de părinți și a partenerilor de Internship, elevii noștri beneficiază de stagii de practică în domeniile care îi interesează: Design interior, Arhitectură, IT, Marketing, Banking, Film, Drept, Business, PR, Management, Branding, Medicină, Antreprenoriat, Învățământ, Industria Ospitalității, Biomedicină, Finanțe, Inginerie, Modă, Sport,Teatru, Construcții, Jurnalism, Relații Internaționale, Imobiliare și altele.

În acest an, mulțumirile noastre merg spre: ACE Project Management, Aparterre Shop, Asociația Go-Ahead, Tudor Lucaciu & Castel Film Studios, Asociația Deci Se Poate, Eau de Web, Enso Design, Filgud, Helenic Cables, IB Cargo, KPMG, Maison de Crêpes, Muzeul Fotbalului, Neuroaxis, Biroul de avocatură Nipaa – Negoiță, Iancu și Panaitescu, Oxygen, Picktwo, Laboratoarele Regina Maria, Symbold Studio, Surf Cafe, Teatrul Național București, Wellborn și [Yellow Car].

În plus, ne bucurăm că anul acesta am reușit să organizăm pentru prima oară un internship și la Avenor, în cadrul Departamentului de Comunicare, pentru un grup de elevi interesați de Marketing și Branding. Am experimentat astfel ce înseamnă să îi ghidezi pe acești tineri să descopere dacă ceea ce se întâmplă în organizații este așa cum și-au imaginat ei. În același timp, am ascultat cu interes perspectiva lor actuală, onestă și responsabilă despre munca noastră.   – spune Cristina Willows, Deputy Executive Director Avenor.

Programul nostru de Internship a debutat în urmă cu 8 ani, odată cu primii noștri liceeni. În acest timp, elevii participanți au avut ocazia să învețe mai multe despre ei înșiși, să cunoască profesioniști din diverse domenii și să descopere oportunități de carieră. De-a lungul anilor, absolvenții Avenor au menționat în proporție covârșitoare programul de internship ca element care i-a ajutat să aleagă dintre pasiunile de moment o potențială viitoare carieră. Astfel, decizia lor de a urma un program universitar sau altul a fost luată în mod asumat și conștient.

”Ceea ce m-a ajutat însă cel mai mult (în alegerea programului universitar)– și vreau să mulțumesc echipei de Cariere pentru oportunitate – a fost experiența dobândită în cadrul programului de internship, care m-a introdus în lumea corporațiilor – ambele stagii la care am participat fiind foarte aproape de interesele mele. Astfel am avut ocazia să învăț despre departamentele juridice dintr-o companie, despre rolul lor și modul în care sunt integrate în companie.

Stagiul de practică de la KPMG a fost un moment culminant al experienței mele de practică, deoarece am avut ocazia să discut inclusiv cu departamentul de resurse umane de la care am obținut informații despre cum să aplici și cum să te pregătești pentru un interviu de angajare în domeniul juridic.” – spune Ilinca, Class of 2023. 

Suntem recunoscători partenerilor de Internship, o comunitate care reunește antreprenori, ONG-uri, corporații și firme private care, prin implicarea lor în acest program contribuie în mod direct la conturarea destinelor unor viitori profesioniști. Apreciem implicarea în acest proiect care dincolo de resurse,  timp și efort presupune și foarte multă responsabilitate.