Alexandra, elevă în clasa a 8-a și bursieră la Avenor College, iubește scrisul, iar din dorința ei de a împărtăși pasiunea colegilor ei s-a născut un club de scriere creativă pe care l-a început anul trecut. Vă invităm să descoperiți mai multe despre Alexandra și despre proiectul ei de bursă din interviul următor.

Avenor College: Povestește-ne despre tine și despre proiectul tău. 

Alexandra: Numele meu este Alexandra și sunt elevă în clasa a 8-a. Anul acesta, pentru proiectul meu de bursă, am decis să continui clubul de scriere creativă, început anul trecut.

“From left to write” este un club pentru elevii pasionați de scrierea creativă. Aici compunem texte, realizăm exerciții de scriere și oferim feedback constructiv pe baza acestora. 

Fiind mereu pasionată de scris, m-am gândit că nu se poate să fiu singura din școală cu această pasiune, așa că m-am bucurat foarte mult când am început acest proiect. Mereu mi-am dorit un loc în care să mă întâlnesc cu alți colegi care poate simt același lucru. 

A.C.: Foarte interesant numele, “From left to write”. Care e povestea lui? 

Alexandra: Inițial, proiectul s-a numit „Cenaclul Literar Avenor”, dar după un brainstorming cu o prietenă, am decis că ar suna mai bine „From left to write” și am decis să-l redenumesc. Mi-am dorit să aleg un nume cool, gândindu-mă că astfel va fi ușor de reținut și îi va inspira pe colegii mei să participe.

A.C.: Cum și când se desfășoară întâlnirile clubului? 

Alexandra: Clubul se va desfășura lunar, joia, online, pe platforma Zoom, între orele 17:00 – 18:00. Prima întâlnire va fi pe 28 ianuarie.

A.C.: Cum veți alege tema de discuție pentru fiecare întâlnire?

Alexandra: La fiecare întâlnire ne vom consulta între noi și vom alege împreună tema, în funcție de inspirația fiecărui membru. Textele vor fi scrise atât în română cât și în engleză, iar ulterior, unele dintre ele vor fi publicate într-o revistă, despre care nu vă spun mai multe aici, căci este o surpriză :). 

A.C.: Cine și cum poate participa? 

Alexandra: Poate participa orice elev de la gimnaziu. Vor primi link-ul de acces de la diriginți. Dar dacă mai au întrebări, îmi pot scrie și mie direct pe email.  

A.C.: Care este mesajul pe care vrei să-l transmiți colegilor tăi care și-ar dori să participe la acest club dar poate se gândesc că nu e pentru ei? Cum i-am motiva să participe?

Alexandra: Dacă ai o imaginație bogată și nu știi cum să ți-o exprimi mai bine, poate că scrisul este modalitatea ideală pentru tine. Alături de alți colegi la fel de pasionați ca tine, te aștept la clubul meu să creăm împreună povești frumoase.