Tania Răduță, Coordonator Educațional Avenor Nursery, vorbește despre emoțiile și provocările unui nou început, dar și despre „puterea învățării” care ghidează copiii, părinții și echipa grădiniței în călătoria lor educațională.

„Noile începuturi la grădiniță sunt mereu însoțite de emoții intense și de provocări pentru toți co-creatorii călătoriei noastre de învățare Early Years: copii, părinți și profesori.

Cei mici vor intra pentru prima dată în această lume, unii dintre ei simțindu-se mai pregătiți decât alții să-și cunoască noii colegi, să acorde încredere noilor adulți și să trăiască într-un mediu nou care, mai devreme sau mai târziu, le va deveni ‘a doua casă’. Vom învăța de la părinți despre particularitățile fiecărui copil pentru a pregăti cu grijă o perioadă de adaptare flexibilă pentru fiecare copil.

Vor fi, desigur, copii curioși care se vor bucura să-și continue parcursul de învățare, să-și împărtășească gândurile, interesele și experiențele cu prietenii și să-și facă prieteni noi printre colegi. Toate aceste momente le vor permite să ne arate ce știu deja și să continue să aibă inițiativă și să dezvolte idei noi.

Echipa Grădiniței Avenor este pregătită pentru noi provocări, motivată de pasiune și cu o mare disponibilitate de a învăța unii de la alții și de a co-crea experiențe de învățare semnificative alături de copii.

Creștem și ne schimbăm și noi mereu, la fel ca cei mici, și unul dintre lucrurile în care credem cu tărie este ‘puterea învățării’.

Beneficiem de un mediu de învățare sigur, care joacă un rol important în dezvoltarea încrederii copiilor, stimei de sine, autonomiei și le stimulează dorința de a descoperi.
Spațiile interioare au fost renovate, iar locul de joacă exterior este îmbunătățit pentru a susține mai bine învățarea inițiată de copii.
Programul zilnic pentru grupele de Reception și Year 1 a fost modificat pentru a include mai mult timp pentru outdoor learning și pentru a le oferi copiilor mai mult timp de joacă.

De-abia așteptăm să simțim ‘vibe-ul’ – cum spun cei care ne vizitează grădinița – călătoriei noastre împreună în anul 2019-2020!”