Te invităm să descoperi ce înseamnă Liceul Internațional Avenor printr-o serie de Q&A-uri cu elevi, profesori și oameni din echipa de management. Află ce-a motivat-o pe Ioana – pianistă, compozitoare, elevă în clasa a 9-a și bursier Avenor – să aleagă un liceu antreprenorial.

Vino la liceul Avenor

Avenor College: Cine ești tu, Ioana? 

Ioana: M-aș descrie în 3 cuvinte: ambițioasă, sociabilă și perfecționistă. 

A.C.: Ce e important pentru tine?

I: Important pentru mine este să parcurg această călătorie în sistemul educațional cu ușurință, bucurie și cu zâmbetul pe buze. La fel de important este să-mi conturez un mediu plăcut alături de colegii și prietenii mei, în care să-mi stabilesc valori după care să mă ghidez în viitor. Liceul este cea mai frumoasă perioada a adolescenței, așa că îmi doresc să iau tot ce e mai bun din acești ani. 

A.C.: Unde te vezi peste 5 ani?

I: Mă văd studentă la una dintre cele mai bune universități din lume. Mă văd la Yale University. 

A.C.: Când ai știut „ce vrei să faci când o să fii mare”? 

I: Când aveam 10 ani răspundeam la această întrebare spunând că o să am o meserie care încă nu s-a inventat. Pentru că lumea este în continuă schimbare, am realizat că apar din ce în ce mai multe meserii care acum 5 ani nici nu existau. Cu atât mai mult răspunsul meu de atunci este de actualitate. 

A.C.: De ce ai ales un liceu cu profil antreprenorial?

I: Când am fost întrebată, acum un an, de ce aleg să studiez în zona antreprenorială având aptitudini și în domeniul artelor și creativității, răspunsul meu a fost că, din punctul meu de vedere, trebuie să avem un echilibru între partea creativă și partea rațională. De aceea îmi este greu să-mi aleg o meserie, pentru că vreau să le îmbin, nu vreau să renunț la nicio parte.

Făcând această alegere, acum pot spune că am fost îndrumată să-mi dezvolt o gândire logică, să prezint argumente coerente și explicații clare și, cel mai important, să găsesc soluții când sunt pusă într-o situație dificilă.