Avenor College a primit recunoașterea Career Mark International Award, care confirmă calitatea excepțională a programului de orientare și ghidare în carieră oferit elevilor. Această recunoaștere – o evaluare independentă și obiectivă  – a evidențiat punctele forte ale programului CEAIG (Careers Education, Information, Advice and Guidance) oferit de Avenor, prin care elevii sunt pregătiți pentru a avea abilitățile necesare integrării cu succes pe o piață a muncii în continuă schimbare. Această recunoaștere oferă încredere în abilitatea școlii de a pregăti elevii pentru provocările de mâine și oferă în același timp oportunitatea de a îmbunătăți continuu programul de consiliere în carieră. Fiind mereu cu un pas înainte, anticipând și adaptându-se la o piață a muncii în continuă evoluție, Avenor își propune să se asigure că elevii săi sunt mereu pregătiți să profite de oportunitățile viitorului.

 

”Inițiativa de certificare a programului CEAIG (Careers Education, Information, Advice and Guidance) a avut la bază trei motive. În primul rând, ne-am dorit ca întreaga noastră comunitate și viitorii părinți să fie siguri că școala noastră oferă un program de ultimă generație, similar cu ofertele celor mai bune școli din lume. În al doilea rând, ne-am uitat la succesul pe care îl au elevii noștri după ce părăsesc Avenor și am dorit ca specialiști externi să confirme acest lucru și, de asemenea, să sugereze pașii următori în dezvoltarea programului. Și nu în ultimul rând, știm că universitățile caută profilul școlii atunci când acceptă viitori studenți. Această certificare internațională este un steag pentru universități, indicând faptul că absolvenții noștri sunt bine pregătiți, că iau decizii informate cu privire la viitorul lor și că vor face față cerințelor vieții universitare.” a declarat Dr. Daniela Vasile – Director of Learning and Acting Head of Secondary.

Pornind de la observații precum: „deși elevii voștri sunt privilegiați, ei sunt foarte modești și dornici să se implice în comunitate” care ne fac foarte mândri, evaluarea generală recunoaște calitatea și amploarea programului de consiliere și orientare în carieră de la Avenor precum și impactul pe care îl are asupra elevilor..

În timpul evaluării, elevii au demonstrat un nivel ridicat de maturitate, abilități de exprimare și gândire critică.

Ei s-au angajat cu entuziasm în discuții despre aspirațiile lor profesionale, arătând o înțelegere profundă a punctelor lor tari, intereselor și valorilor. Mulți elevi și-au exprimat dorința de a avea un impact pozitiv asupra lumii, de a contribui la comunitatea din care fac parte și de a-și urmări pasiunile în diferite domenii.

Etica de învățare a Avenor pune un accent puternic pe pregătirea elevilor pentru carierele lor viitoare și pe promovarea învățării independente. Unul dintre elementele cheie ale acestei etici este Avenor Learner Profile (ALP), care se concentrează pe dezvoltarea abilităților și calităților esențiale, necesare pentru succesul în mediul profesional.

Școala oferă diverse oportunități pentru dezvoltare personală – sesiuni Learning Outside the Classroom (LOTC) special concepute pentru elevii de liceu, întâlniri și discuții cu experți din diverse industrii, acces la târguri universitare sau la competiții. În plus, este încurajat voluntariatul, implicarea în proiecte comunitare și în Programul Duke of Edinburgh. De asemenea, s-a observat sprijinul puternic din partea profesorilor de specialitate, cu exemple concrete de elevi care primesc îndrumare și mentorat în explorarea opțiunilor de carieră.

Elevii de la Avenor College au arătat un interes deosebit în diverse industrii, variind de la medicină, inginerie, informatică, afaceri și management, finanțe, industria ospitalității, până la fashion design sau film. Școala încurajează elevii să-și urmeze interesele și pasiunile și îi pregătește pentru universități de top.

Elevii de clasa a 9-a au demonstrat abilități timpurii de planificare a carierei, având o bună înțelegere a abilităților și punctelor lor tari. Până în clasa a 10-a, majoritatea elevilor sunt capabili să identifice sectoare de activitate specifice, în funcție de abilitățile și interesele lor.

Angajamentul Avenor College pentru educație holistică și dezvoltarea carierei este exemplificat și prin recunoașterea și cultivarea abilităților esențiale în orice domeniu de activitate, cum ar fi comunicarea, munca în echipă, leadership-ul, inițiativa, creativitatea și ancorarea în realitate. Școala încurajează elevii să dezvolte aceste abilități prin studii academice, voluntariat și activități extracurriculare, pregătindu-i pentru cerințele lumii profesionale.

Elevii din clasele a 11-a și a 12-a sunt bine informați despre ce pot face la terminarea liceului, varianta studiilor universitare tradiționale fiind cea mai populară alegere. 

Suntem foarte fericiți și mândri că performanța Avenor College în îndeplinirea standardelor Career Mark International Award a fost evaluată ca lăudabilă, raportul evidențiind accentul școlii pe dezvoltarea personală, explorarea carierei și creșterea personală printr-o gamă largă de oportunități. Iar maturitatea, capacitatea de exprimare și ambiția elevilor noștri au fost considerate dovezile perfecte.

Raportul oficial al Career Mark poate fi citit în întregime AICI.