Andrew Sutton, Coordonatorul Liceului Avenor, vorbește despre rezultatele obținute de elevii noștri la examenele IGCSE și A level și despre noutățile anului pentru elevii din 6th form (clasele a 11-a și a 12-a).

Dragi elevi și părinți,

Îmi face mare plăcere să vă felicit pentru rezultatele extraordinare obținute la examenele din această vară – cele mai bune de până acum la Avenor.

Am fost atât de încântat și mândru pentru România când Simona Halep a triumfat la Wimbledon anul acesta. A coincis chiar și cu o perioadă de vreme caldă din UK. Victoria ei m-a dus imediat cu gândul la o analogie cu provocările examenelor pentru elevii noștri. Cu atitudinea potrivită, antrenament, focus și pregătire se pot materializa rezultate mărețe. Provocările A level sunt chiar mai aproape de această analogie – examenele la acest nivel sunt atât de dificile și complexe încât nici cu multă muncă și pregătire elevii nu obțin întotdeauna rezultatele dorite. La fel, Simona nu se poate aștepta să fie mereu campioană la Wimbledon.

Într-adevăr, calificativele A obținute la examenele A level sunt cele care vă asigură admiterea la universități precum Oxford sau Cambridge –  cu un efort pe măsură. În acest context, a fost cu atât mai important că anul acesta elevii Avenor au reușit să obțină un A pe linie la examenele IGCSE, AS și A2. Astfel de rezultate sunt minunate și rare.

Printre noutățile anului se numără privilegiul elevilor din clasele mari de a folosi noul nostru 6th form centre. Tranziția către A level presupune un nivel mai ridicat de maturitate, responsabilitate și auto control. Pentru a reflecta aceste aspecte, am transformat clădirea de Cluburi în Centrul 6th form cu săli de clase, săli de studiu și o cameră de relaxare.

Ne dorim să oferim elevilor un mediu în care să se dezvolte ca tineri adulți, susținându-le obiectivele, planurile și ambițiile.

În final, vreau să subliniez faptul că, în afara succesului academic care le deschide ușa către studiile universitare, sunt încântat că am creat la Avenor un program LOTC pentru a le oferi elevilor experiențe în afara studiului materiilor IGCSE și A level și a le susține dezvoltarea unor abilități care se vor dovedi la fel de importante în viața acestor tineri.

De-abia aștept să lucrez în continuare cu voi toți în acest nou an școlar.”