11 liceeni Avenor au primit certificatele de finalizare a nivelul Gold din programul The Duke of Edinburgh’s International Award de la Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Elisabeta.

În cadrul aceleiași ceremonii, Avenor a primit „Certificate of Recognition for Outstanding delivery of the Award programme”, școala noastră fiind unul dintre cele mai mari centre din țară, cu un număr tot mai mare de elevi care acceptă provocări pentru a se dezvolta în domeniile lor de interes și pentru a dobândi abilități valoroase.

Suntem mândri de elevii noștri care au obținut această performanță, dar și de întreaga echipă care îi ghidează pe elevi și care a reușit să dezvolte programul pentru a-l aduce la nivelul la care este acum.

 

Suntem mândri de cei 11 liceeni Avenor cărora le-a fost înmânat certificatul Gold Award în cadrul festivității găzduite de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, la Palatul Elisabeta. A fost un moment de recunoaștere a efortului și a implicării lor, dar și a întregii echipe de lideri care facilitează programul la nivelul școlii.

Recomand cu și din toată inima mea programul The Duke of Edinburgh’s International Award tuturor tinerilor care își doresc să se cunoască pe ei înșiși mai bine și să se descopere într-o etapă atât de specială din viața lor, pentru că le va oferi ocazia să afle cât de importante pot fi conexiunile sociale în evoluția lor personală. Este genul de experiență care o să le arate frumusețea libertății de a se exprima așa cum doresc, de a testa lucruri care poate îi sperie la început, de a vedea lumea din alte perspective, de a comunica cum nu credeau că o vor face vreodată, de a explora tot ce își propun, de a realiza lucrurile care contează cu adevărat și de a trăi intens fiecare moment. 

Cum am spus și la ceremonia de la Palatul Elisabeta, eu simt că am intrat în acest program un copil cu multă curiozitate de a vedea, a crea, a experimenta, a simți, a afla lucruri și simt că am ieșit o adolescentă “pregătită” pentru ce are să îi ofere viața. 

Experiența ceremoniei din 27 martie a fost una transformatoare. De când am ajuns la palat, am simțit o vitalitate aparte și am avut un sentiment de apartenență, interacțiunea cu ceilalți participanți transmițându-mi o energie pozitivă, primitoare, caldă și încurajatoare. Am avut ocazia să cunosc oameni noi, să aflăm unii de la alții povești care m-au făcut să realizez cât de mult frumos este într-o diversitate de oameni cu parcursuri diferite, care se întâlnesc pentru a sărbători un “sfârșit” care este de fapt, un nou început.“ – spune Maria, elevă în clasa a 12-a Alfa, deținătoare a certificatelor Bronze, Silver și  Gold Award.

Elevii care fac participă în programul The Duke of Edinburgh’s International Award primesc certificate internaționale și insigne de recunoaștere, potrivit nivelului finalizat: Bronze, Silver sau Gold. Aceste certificate recunoscute de universități și angajatori din întreaga lume sunt înmânate în cadrul unor ceremonii speciale la care participă persoanele implicate în program, sponsorii și susținătorii programului.

Ceremoniile de Bronz şi Argint sunt organizate la nivel local, iar ceremoniile de Aur sunt organizate la nivel naţional şi găzduite de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române, cu prezenţa altor invitați speciali la Palatul Elisabeta. 

Trecând peste multitudinea de emoții copleșitoare pe care le-am resimțit în timpul ceremoniei, pot spune că sunt mândru. Mândru de mine, de colegii mei și de profesorii care ne-au încurajat și susținut pe acest drum. Implicarea în program m-a ajutat în primul rând să îmi dau seama de evoluția mea – acum  îmi cunosc limitele și calitățile mult mai bine și am încredere în mine că orice obiectiv îmi voi seta în viitor, voi putea să îl ating. Programul mi-a demonstrat că, dacă sunt dedicat și depun efort, pot învăța orice.

Pentru mine, această recunoaștere este mai mult decât o diplomă, este o modalitate extraordinară de a cunoaște noi oameni, de a găsi noi oportunități și de a deschide multe uși atât pe plan profesional cât și personal.” – spune Vlad, elev în clasa a 12-a Alfa, deținător al certificatelor Bronze, Silver și  Gold Award.

Pentru Avenor, ceremonia din 27 martie a fost un moment de recunoaștere extraordinară, 11 din cei 16 elevi care au obținut Gold Award  fiind elevii școlii noastre.

Avenor a început să le ofere elevilor oportunitatea de a participa în programul The Duke of Edinburgh’s International Award începând cu anul 2018, iar în luna februarie 2019 aveam deja 28 de elevi înscriși în program, 5 lideri și 1 elev care a finalizat nivelul Bronze Award. Acum, în 2024, ne mândrim cu 138 de elevi înscriși în program, 11 lideri, 105 elevi care au finalizat programul obținând Bronz Award, 29 care au obținut Silver Award și 14 care au obținut  Gold Award.

Elevii Avenor au oportunitatea de a se înscrie în acest program la începutul clasei a 8-a și sunt mentorați pe parcursul lui de o echipă entuziastă formată din: Ionel Vodă, Sebastian Ion, Manuela Nae, Sandra Barbu, Steliana Curelea, Claudia Andrei, Alexandra Andrei, Valentin Brabete, Jenny Taylor și Anda Costache.

Ne bucură interesul tot mai mare pentru program și suntem alături de toți elevii noștri care sunt dornici să facă față provocărilor care îi vor conduce către obținerea recunoașterii efortului lor, indiferent dacă rezultatul este Bronze, Silver sau Gold Award.” – spune coordonatorul programului în Avenor, Luminița Susanu, Student Programmes Manager & Examinations Officer.

Susținut de Familia Regală Britanică, cu Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh în calitate de Patron Global, Award-ul este disponibil tinerilor din România încă din 2013  sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este lider mondial în rândul programelor de tineret. Indiferent de origine, contextul economic sau social din care provin tinerii, acest program are un impact major asupra vieții lor, oferindu-le ocazia de a excela și de a primi recunoaștere internațională pentru efortul lor. 

Într-o experiența care aduce împreună dobândirea de noi cunoștințe și abilități de viață, cu momente de relaxare și distracție în natură alături de colegi, acest program are o contribuție semnificativă în construirea viitorului profesional și personal al tinerilor care îl urmează.