Avenor College a participat în luna februarie la concursul Mangahigh, alături de alte 125 de școli din toată lumea. Anul acesta, școala noastră a obținut locul 1 în topul școlilor participante din România și din Europa de Est, și locul 8 în lume. Vă invităm să aflați mai multe despre experiența participării la această competiție de la profesorii și elevii noștri.

Mihaela Ancuța, Profesor de Matematică și Mathematics Curriculum Leader:

Mangahigh este despre provocări, competiție, perseverență, ambiție și suspans. Este una dintre primele platforme de gamificare pentru matematică și coding și conține jocuri inovatoare, adaptate nevoilor elevilor. Nu numai că elevii concurează cu colegii de clasă și cu ceilalți elevi de la alte școli din toată lumea, dar lucrează la nivelul individual de cunoștințe și abilități și învață concepte noi în timp ce rezolvă probleme matematice prin joc. Mai mult decât atât, Mangahigh îmbunătățește abilitățile de lucru în echipă ale elevilor, iar pe măsură ce finalizează activități de matematică, obțin puncte pentru școlile lor în clasamentul competiției. 

Ioana, clasa a 10-a: A fost primul meu concurs de matematică din perioada liceului, dar în trecut am participat la olimpiade, Comper și altele. Experiența online pe care am trăit-o participând la concursul Mangahigh m-a făcut să mă îndrăgostesc de genul acesta de concurs, care îți solicită atât cunoștințele matematice dar și logica și atenția, greșelile presupunând repetarea exercițiului. Atât nivelul de dificultate, cât și tipul problemelor variază – majoritatea sunt de tip grilă, multe ilustrând situații de zi cu zi, sau jocuri care te pot ajuta la creșterea scorului. Contează foarte mult corectitudinea și munca. Clasamentul primilor 10 din școală și al clasei a fost vizibil, iar pe mine m-a motivat să lucrez mult să ajung și eu între primii. Am apreciat diversitatea exercițiilor și posibilitatea de a lucrat în intervalele în care mă pot concentra cel mai bine. Pe lângă faptul că a fost o schimbare în rutina de a lucra past papers (pregătirea pentru examene, n.r.), simt că mi-am îmbogățit abilitatea de a îmbina logica și cunoștințele matematice în rezolvarea unor probleme practice. La școală am lucrat o săptămână în timpul orelor de matematică (aproximativ 5 ore), iar în timpul liber am alocat puțin mai mult timp, în fiecare seară pe durata evenimentului cam 2-3 ore, uneori și mai mult. 

Ana, clasa a 2-a: Îmi place foarte mult matematica și m-am bucurat foarte tare când am auzit că vom putea participa și anul acesta. A fost primul meu concurs de mate. 

În timpul săptămânii, la școală, am lucrat 3 ore, iar în weekend chiar și 6 ore. Odată ce începeam să rezolv problemele, nu mă mai puteam opri. Mi-au plăcut cel mai mult problemele fără limită de timp, pentru că mă puteam concentra mai bine pe logica problemei. 

Mara, clasa a 5-a: Mangahigh are tot felul de probleme de matematică, unele sunt bazate pe joculețe de logică, altele sunt probleme pe care trebuie să le rezolvi pe hârtie. La școală petreceam 2 ore, iar acasă aproape 4.

Cel mai mult la acest concurs mi-a plăcut că am putut să învăț jucându-mă și am putut înțelege mai bine anumite concepte pe care le-am învățat la orele de mate.