„Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun”. Acesta a fost mesajul transmis de Eva, unul dintre bursierii Avenor College, la ceremonia Avenor Awards de anul acesta. Este un mesaj în care regăsim unul dintre principiile care ne ghidează în organizarea evenimentelor caritabile la Avenor și pe care ne dorim să-l transmitem mai departe și copiilor noștri, prin puterea exemplului.

Vă invităm să aflați mai multe despre beneficiarii componentei caritabile a celui mai mare eveniment organizat de comunitatea noastră de părinți, Cultural Celebration Day

Georgiana, Petrică, Robert, Bianca, Mihai și Marian sunt elevi de liceu din județele Dolj și Vâlcea care și-au putut continua studiile în anul școlar 2017-2018 și au obținut rezultate foarte bune datorită sprijinului oferit de membrii comunității Avenor.

Donațiile strânse la ediția de anul trecut a Cultural Celebration Day le-au asigurat acestor copii o bursă lunară de 250 de lei de care beneficiază pe tot parcursul anului școlar.

Georgiana Ilona este elevă în clasa a 11-a la un liceu cu profil filologic. Dedică mult timp studiului pentru că își dorește să promoveze examenul de bacalaureat cu notă mare și să devină polițistă. Locuiește într-o comunitate din județul Dolj împreună cu părinții și cu fratele mai mic. Întrucât părinții nu au locuri de muncă stabile, venitul familiei este format din alocațiile copilului și câștigurile tatălui din munca sezonieră.

Petrică este elev în clasa a 11-a la un liceu cu profil de științe sociale. Este conștiincios și ambițios, se implică în activitățile din comunitatea în care trăiește, iar la terminarea liceului își dorește să urmeze Academia de Poliție. Locuiește împreună cu familia sa extinsă – părinți, bunici și fratele mai mic – și face zilnic naveta 25 de kilometri dus-întors până la liceu.

Robert este elev în clasa a 12-a la un liceu din Dolj. Dedică mult timp studiului și în viitor își dorește să urmeze cursurile Facultății de Teologie și să devină preot și profesor. Locuiește împreună cu părinții, care au venituri modeste și fac eforturi foarte mari pentru ca Robert să poată termina liceul și continua studiile la Facultatea de Teologie.

Andreea Bianca este clasa a 11-a la un liceu cu profil Mate-Info, materia preferata fiind Matematica. Locuiește împreună cu familia și face zilnic nateva până la liceu, un drum de 30 de kilometri dus-întors. Venitul familiei este format din alocația copiilor și venitul ocazional al tatălui din domeniul construcțiilor.

Mihnea este  în clasa a 11-a la un liceu cu profil Filologie, își dorește foarte tare să devină polițist. Și el locuiește împreună cu părinții, pe care-i ajută la treburile casei atunci când nu este la școală. Familia nu are venituri stabile și face eforturi mari pentru a-l ajuta să termine liceul.

Marian este elev în clasa a 11-a la un liceu cu profil Protecția Mediului. Ambiția sa este să obțină o medie mare la examenul de bacalaureat și să-și continue studiile pentru a putea urma studiile unei facultăți de IT sau de Matematică. Locuiește împreună cu părinții, iar veniturile familiei sunt limitate la cele obținute din munca sezonieră de tatăl său.

Toți șase sunt beneficiari ai proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, inițiat de World Vision România pentru a ajuta copiii din medii defavorizate să-și continue studiile liceale. Datorită banilor donați de comunitatea noastră, acești elevi au avut asigurat lunar transportul, alimente, rechizite și îmbrăcăminte, au putut să meargă în continuare la școală, să aibă timp să învețe și să obțină rezultate foarte bune – cu toții au avut medii peste 8.50 în primul semestru.

Robert termină liceul în această vară, dar Ilona, Petrică, Andreea, Mihai și Adrian au în continuare nevoie de ajutorul comunității Avenor pentru a obține rezultate cât mai bune, care să le permită să-și continue studiile la facultate și să-și poată crea viitorul pe care și-l doresc.

Vă invităm să rămâneți alături de ei, participând și anul acesta la Cultural Celebration Day, eveniment caritabil organizat de comunitatea noastră de părinți pentru a susține proiectul „Vreau în clasa a 9-a”.

 

Parteneriatul dintre Avenor College și World Vision România pentru proiectul Vreau în clasa a 9-a” a început în urmă cu trei ani. În anul școlar 2016-2017, din donațiile membrilor comunității noastre au fost susținuți cu burse lunare 7 elevi din Dolj și Vâlcea. Unul dintre acești liceeni, Mihai, a terminat anul trecut clasa a 12-a, iar acum este student la Universitatea Politehnică din București, la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Suma donată până în prezent de comunitatea noastră pentru a susține acest proiect depășește 37.000 de lei.