Avenor College oferă în fiecare an elevilor de liceu programe de internship care le oferă posibilitatea de a face stagii de practică în companii din domeniile lor de interes, pentru a înțelege cum funcționează o afacere, ce înseamnă să fii antreprenor, cum se îmbină pasiunea cu provocările, entuziasmul și munca în echipă. Internship-urile îi provoacă pe elevii noștri să-și exploreze potențialul și să devină cu adevărat Pregătiți pentru Viitor (Future Ready).

La Avenor ne propunem să le oferim elevilor noștri experiențe de învățare unice, care completează programele academice și care îi ajută să își descopere potențialul și pasiunile.

Programul de internship este accesibil începând cu clasa a 9-a și diferențiază în mod semnificativ experiența de învățare pe care elevii noștri o au pe parcursul liceului. Obiectivul programului este să îi pregătească pe elevi pentru viața de după Avenor și să le ofere oportunități interesante și provocatoare experimentând medii de lucru reale.

De-a lungul celor 7 ani de la înființarea Avenor International High School, cu sprijinul comunității și al mediului de afaceri, am reușit să le oferim liceenilor noștri oportunitatea de a petrece anual câte două săptămâni în bănci, în birouri de arhitectură sau de inginerie, în cabinete medicale, în fabrici, în spitale, în muzee, în redacții, în hoteluri, în restaurante și oriunde a existat interes din partea elevilor noștri dornici să își valideze opțiunile de carieră, să își conștientizeze resursele proprii, calitățile, abilitățile și deprinderile.

Anul trecut 75 elevi au realizat stagii de pregătire practică la 30 de companii. Anul acesta ne propunem să ajutăm 90 de elevi să își completeze pregătirea teoretică cu experiența pe care o presupune activitatea la un loc de muncă real.

Mărturiile elevilor Avenor care au avut oportunitatea să participe la internships pe durata anilor de studiu reprezintă un indicator clar al beneficiilor și succesului pe care un astfel de program îl aduce. 

 

Înveți despre tine

Integrarea în medii diferite de lucru, rutina sau neprevăzutul pe care îl aduce o zi petrecută într-un birou îi  ajută pe elevi să descopere lucruri noi despre ei înșiși, îi provoacă să iasă din zona lor de confort și să își asume riscuri. De asemenea, internshipul  este un bun prilej de a dobândi cunoștințe și aptitudini care valorează foarte mult în contextul admiterii la facultate. Într-o piață foarte competitivă, avantajul internship-urilor este uriaș.

Descoperi oportunități de carieră

Aflați la vârsta alegerilor, elevii au nevoie să valideze că pasiunea dintr-un anumit moment poate fi convertită într-o alegere de carieră pe care să o urmeze toată viața. Etapa adolescenței este una a tatonărilor. Este important ca elevii să încerce domenii diferite în care pot lucra pentru ca alegerea viitoarei cariere să fie făcută în mod asumat.

Cunoști profesioniști din diverse domenii

Internship-urile oferă elevilor șansa de a explora piața muncii și de a cunoaște profesioniști din diferite domenii. Aceste întâlniri, cu specialiști din ariile de interes ale elevilor pot fi decisive în momentul în care se pune problema alegerii unei cariere. Mai mult decât atât, elevii au șansa să fie observați de către profesioniști, aceste întâlniri devenind astfel puncte de plecare ale unor viitoare cariere.

În plus, faptul că de-a lungul liceului ai avut ocazia să cunoști profesioniști din diverse domenii reprezintă un avantaj pe termen lung. Oricând te poți întoarce către acești oameni pentru a cere o părere, o recomandare sau un sfat.

Programul de internship Avenor nu ar fi posibil fără ajutorul părinților din comunitatea Avenor. Ne-au fost alături din momentul în care am lansat acest program și au continuat an de an să-i primească pe elevii noștri de liceu în companiile și organizațiile pe care le reprezintă și să le ofere oportunitatea de a experimenta activități în ariile de interes dorite.” spune  Paul Barrie  – Head of Secondary și coordonatorul programului de internship din Avenor. 

Experiența de internship cu elevii Avenor a fost una pozitivă atât prin implicarea în activitățile pe care le-am trasat cât și prin energia pe care o emană prin atitudinea lor veselă.

Valentin a fost repartizat în prima săptămână în Recepție, unde a cunoscut ce implică procesul de check-in/check-out, a arătat deschidere în cunoașterea sistemului de gestiune hotelieră și a contribuit la micile task-uri primite de la colegii cu care a fost pe tură. A doua săptămână a dorit sa continue practica pe zona de Restaurant și Banqueting împreună cu Tudor, unde au fost responsabilizați cu: pregatire mezamplast sala, debarasat în zona de restaurant, curățenie în back-office.

Sara și Diana s-au potrivit foarte bine în departamentul Rezervari / Vânzări unde au învățat și totodată au contribuit la procesul de efectuare de rezervari în sistemul de gestiune hotelieră, au pus în aplicare principiile de bază ale unei ofertări ținând cont de tipul de client, au cunoscut sistemele online și cum ne ajută în promovare și atragerea de noi venituri, au identificat canalele prin care turiștii efectuează rezervări. 

Contribuția lor s-a extins și pe partea de marketing prin compunerea de mesaje în română și engleză, prin care am adus la cunoștința oaspeților situațiile speciale. Diana a fost ghid în locațiile interne pentru echipa care s-a ocupat de realizarea unui film “Caro” dedicat cazării echipei Ucrainei. 

Ambele fete, alături de colega de la vânzări, au participat la un eveniment organizat în grădină unde au aflat ce implică desfășurarea unui eveniment, au fost prezentate organizatorului și au interactionat cu el.” spune Florentina NițuKey Account Manager la Hotel Caro.

Programele de internships reprezintă tranziția ideală între băncile școlii și piața muncii, fiind oportunități reale de învățare. Participând la astfel de programe, elevii Avenor au ocazia să conștientizeze ce înseamnă un loc de muncă, ca angajat sau angajator, ce înseamnă presiunea și responsabilitatea, cum e să lucrezi în echipă, cât și cum contează mediul de lucru dintr-un birou, dincolo de domeniu în care lucrezi.

Participând la astfel de programe elevii au practic ocazia să tragă cu ochiul la viitor, să își imagineze propria zi de muncă de peste câțiva ani și să conștientizeze importanța alegerii unui domeniu de activitate care să îi atragă, să îi provoace și să li se potrivească.

În cazul în care organizația dumneavoastră este interesată să susțină programul de internship prin oferirea de stagii de practică de 2 saptămâni pentru elevii Avenor, vă rugăm să ne contactați la adresa internships@avenor.ro.