Miss Cristina, profesor de matematică la Avenor College, transmite, prin intermediul blogului Avenor, un mesaj către întreaga comunitate. Ea ne împărtășește experiența primelor zile de predare virtuală și ne povestește despre atitudinea elevilor, despre emoțiile primelor ore online și despre avantajele predării în noua realitate.

„Dragii mei,

Learn today, enjoy tomorrow! Este un principiu pe care încerc să îl insuflu elevilor mei în fiecare zi.

Dacă săptămâna trecută eram îngrijorată de vestea că voi preda doar online, în momentul în care ne-am revăzut în spațiul virtual am revenit la sentimente mai bune față de această situație. Mi-am dat seama că eu sunt aceeași, elevii mei se comportă identic și că singurul lucru care este schimbat este locul de întâlnire. Nu mai este o sală cu un număr scris pe ea, ci o camera în care cheia este o simplă apăsare de buton. Unul dintre obiectivele mele de anul acesta era să introduc tehnologia în orele de predare. Am folosit Google Classroom (pentru a posta lecții, materiale, anunțuri, puzzle-uri), MyKoolio (pentru a reda informația din lecții într-o formă mai atractivă) și Mangahigh. Încă de la începutul acestui an școlar, mi-am dat seama că internetul poate să fie atât aliatul, cât și dușmanul nostru ca profesori. În prima zi de predare online, m-am simțit ca acum opt ani, cu emoții contradictorii. Cel mai important pentru mine era ca toată lumea să fie prezentă și sănătoasă.

Acum, după prima săptămână de predat virtual, vă pot spune că cel mai mare avantaj al acestei noi realități este că putem continua procesul de învățare fără pauze prea lungi. Mă bucură și faptul că salvăm toate documentele și lecțiile și astfel elevii au acces la acestea chiar dacă nu pot fi prezenți. Acum elevii pot lăsa întrebări în chat pentru a nu întrerupe lecția, pot primi răspunsuri individuale și punctuale. Sunt fericită să descopăr că elevii mei au mai mult timp pentru studiul individual și pentru a reflecta asupra noțiunilor învățate.

Trebuie să recunosc, mi-e dor de interacțiunea dintre elev și profesor. În predarea clasică observi mai ușor reacțiile pozitive și negative, ai momente de pauză în care poți observa munca individuală a elevului și ușurința cu care poate trece la următoarele noțiuni, dar, în momentul acesta cred că predarea online este benefică tuturor. Ne menține conectați și ne ajută să interacționăm, să ne păstrăm relațiile vii și autentice. 

Ca profesor, mă bucur că provocarea de a preda online mă scoate din zona mea de confort, mă îndeamnă să caut strategii prin care să-mi mențin elevii cât mai aproape de obiectivul nostru: Learn today, enjoy tomorrow! Împreună vom co-crea cel mai bun viitor pentru fiecare dintre noi.

Cu drag și gânduri bune,

Cristina”

La Avenor College, știm că predarea obișnuită nu poate fi simplu reprodusă prin învățare virtuală, însă profesorii noștri fac eforturi suplimentare pentru a asigura experiențe virtuale de învățare de calitate. Vă invităm să accesați planul nostru de învățare virtuală aici.